29/07/2022 29/07/2022 Ως απόρριψη της ευρωπαϊκής νομικής παράδοσης χαρακτηρίζει η Ρωσική Εκκλησία την απόφαση της Λιθουανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. «Δεν τους νοιάζει το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Ορθοδόξων πιστών στο έδαφος της Λιθουανίας και, παρεμπιπτόντως, όχι μόνο Ρώσοι, αλλά και Λιθουανοί, που...
29 Ιουλίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2022 - 9:13

Η Ρωσική Εκκλησία για την απαγόρευση εισόδου στη Λιθουανία του Πατριάρχη Κυρίλλου

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για την απαγόρευση εισόδου στη Λιθουανία του Πατριάρχη Κυρίλλου

Ως απόρριψη της ευρωπαϊκής νομικής παράδοσης χαρακτηρίζει η Ρωσική Εκκλησία την απόφαση της Λιθουανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο.

«Δεν τους νοιάζει το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Ορθοδόξων πιστών στο έδαφος της Λιθουανίας και, παρεμπιπτόντως, όχι μόνο Ρώσοι, αλλά και Λιθουανοί, που ανήκουν σε μια ενιαία Εκκλησία», ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24. ο Αντιπρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ κ. Βλαντίμιρ Κιψίτζε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας, αρνούμενοι την είσοδο στον Πατριάρχη, οι λιθουανικές αρχές παραβιάζουν τα δικαιώματα των Λιθουανών πιστών «με εντελώς αντιδημοκρατικό και πολιτικοποιημένο τρόπο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, “το διάβημα της λιθουανικής κυβέρνησης είναι μέρος μιας εκστρατείας που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στις πολιτικές ενέργειες του ρωσικού κράτους, αλλά και ενάντια στον ρωσικό πολιτισμό η ίδια, ενάντια στους θρησκευτικούς ηγέτες που είναι φορείς αυτής της κουλτούρας”.

«Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δείχνει ένα είδος αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί η εξωτερική πολιτική αυτού του κράτους. Μου φαίνεται ότι δεν ξέρουν πλέον τι να βρουν για να δείξει η ηγεσία τους την αντιπάθεια για οτιδήποτε ρωσικό», κατέληξε οκ. Κιψίτζε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιθουανίας απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον Πατριάρχη Κύριλλο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα, η απαγόρευση ισχύει μέχρι το 2027.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων