16/03/2021 16/03/2021 Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο υιοθέτησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας ότι αυτό ενδέχεται να περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων. “Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις, και ως εκ τούτου οι ανησυχίες που εκφράζονται σε σχέση με αυτές τις προτάσεις είναι...
16 Μαρτίου, 2021 - 9:06

Η Ρωσική Εκκλησία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο υιοθέτησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας ότι αυτό ενδέχεται να περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων.

“Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις, και ως εκ τούτου οι ανησυχίες που εκφράζονται σε σχέση με αυτές τις προτάσεις είναι απόλυτα βάσιμες”, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ο Ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι ένα τέτοιο διαβατήριο θα παραβίαζε την αρχή περί μη υποχρεωτικού εμβολιασμού την οποία στηρίζουν οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών.
Ο Μητροπολίτης υποστήριξε επίσης ότι η εισαγωγή τέτοιων πιστοποιητικών μπορεί να βλάψει σοβαρά μερικούς ανθρώπους, για παράδειγμα, εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για κάποιους. Επεσήμανε επίσης ότι δημιουργούνται διαφορετικά εμβόλια σε διαφορετικές χώρες και ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα εμβόλιο που θα αναγνωρίζεται παγκοσμίως. “Κατά συνέπεια, αυτά τα διαβατήρια εμβολιασμού θα περιλαμβάνουν εμβόλια ή θα περιλαμβάνουν μόνο εμβόλια που αναγνωρίζονται στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης;” διερωτήθη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων