26/11/2020 28/11/2020 Ηλεκτρονική συνάντηση με τους επικεφαλής των κοινωνικών τμημάτων των Επισκοπών πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας, του Πατριαρχείου, Επίσκοπος , Επίσκοπος Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων.  Στη συνάντηση συμμετείχαν 219 άτομα από 134 επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η κοινωνική υπηρεσία της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνάντηση...
26 Νοεμβρίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 21:38

Η Ρωσική Εκκλησία κοντά σε ασθενείς με Covid

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία κοντά σε ασθενείς με Covid

Ηλεκτρονική συνάντηση με τους επικεφαλής των κοινωνικών τμημάτων των Επισκοπών πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας, του Πατριαρχείου, Επίσκοπος , Επίσκοπος Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων.  Στη συνάντηση συμμετείχαν 219 άτομα από 134 επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η κοινωνική υπηρεσία της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα ποιμαντικής φροντίδας για ασθενείς, η είσοδος ιερέων και εθελοντών σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ψυχο-νευρολογικά οικοτροφεία.

Μετά τη συνάντηση, ζητήθηκε από όλες τις επισκοπές να στείλουν καταλόγους Ιερέων που είναι έτοιμοι να επισκεφθούν οικοτροφεία και γηροκομεία στις περιοχές τους, όπου βρίσκονται άτομα με COVID -19. Από την πλευρά του, το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας είναι έτοιμο να παρέχει στην κάθε Επισκοπή μέσα προστασίας και να βοηθήσουν στην είσοδο σε ιδρύματα.

Ο πρόεδρος του Συνοδικού Φιλανθρωπικού Τμήματος σημείωσε ότι τώρα οι ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομεία και στο σπίτι είναι η κύρια κατηγορία αυτών που έχουν ανάγκη, για τους οποίους η υποστήριξη και παρηγοριά των ιερέων είναι πολύ σημαντική.

«Τώρα ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων είναι άρρωστοι και πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να αφιερώσετε τη δύναμή σας και το χρόνο σας σε αυτό, φυσικά, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις”,  είπε ο επίσκοπος Παντελεήμονας  και πρόσθεσε: “Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ασθένεια επηρεάζει όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα, αλλά επίσης επηρεάζει τη συνείδησή του, αγγίζει την ψυχή του. Κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας, ένα άτομο βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Επομένως,  χρειάζεται άνεση και πνευματική υποστήριξη. Ο ιερέας μπορεί απλά να καθίσει με τον ασθενή, να τον ακούσει, γιατί στο νοσοκομείο ένα άτομο συχνά δεν έχει τέτοια ευκαιρία να ακουστεί”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων