11/08/2019 11/08/2019 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προτείνει στο “Ρωσικό Εξαρχάτο” να ενταχτεί στο σώμα της, διατηρώντας το Καταστατικό του και τις παραδόσεις του. Αναλυτικότερα εκ μέρους του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα των ιδρυμάτων του εξωτερικού Μητροπολίτης Χερσονήσου και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος απέστειλε επιστολή...
11 Αυγούστου, 2019 - 11:57

Η Ρωσική Εκκλησία προτείνει στο “Ρωσικό Εξαρχάτο” να ενταχτεί στο σώμα της

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία προτείνει στο “Ρωσικό Εξαρχάτο” να ενταχτεί στο σώμα της

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προτείνει στο “Ρωσικό Εξαρχάτο” να ενταχτεί στο σώμα της, διατηρώντας το Καταστατικό του και τις παραδόσεις του. Αναλυτικότερα εκ μέρους του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα των ιδρυμάτων του εξωτερικού Μητροπολίτης Χερσονήσου και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος απέστειλε επιστολή στο λεγόμενο “Ρωσικό Εξαρχάτο” στη Δυτική Ευρώπη να ενταχθεί στο σώμα του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Αν η Γενική Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής λάβει απόφαση να ζητήσει την ένταξη στο Πατριαρχείο Μόσχας και αν η σχετική αίτηση θα υποβληθεί από την Γενική Συνέλευση στον Αγιώτατο Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο, οι τελευταίοι μπορούν να αποφασίσουν για την ενσωμάτωση”, αναφέρεται στην επιστολή του Μητροπολίτου κ. Αντωνίου, την οποία συνέγραψε με  εντολή του Πατριάρχη και την γνωστοποίησε το Σάββατο ο Αναπληρωτής Διαχειριστής υποθέσεων του Πατριαρχείου Επίσκοπος κ. Σάββας.

Στην επιστολή επίσης παρατίθενται οι όροι, με τους οποίους η Αρχιεπισκοπή των ρωσικών ενοριών στην Δυτική Ευρώπη μπορεί να ενταχθεί στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής θα γίνει Επαρχιακός Αρχιερέας, επίσης στο σώμα του Πατριαρχείου Μόσχας κα θα ενταχθούν όλοι οι κληρικοί και πιστοί της Αρχιεπισκοπής που επιθυμούν. Το όνομα του επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής θα μνημονεύεται στις Λειτουργίες μετά το όνομα του Πατριάρχη Μόσχας. Στην Αρχιεπισκοπή υπόσχονται όπως διατηρήσει όλες τις λειτουργικές και ποιμαντικές ιδιαιτερότητες , το καταστατικό και παραδόσεις διαχείρισης. Το μύρο θα παρέχεται από το Πατριαρχείο Μόσχας, το οποίο θα εξετάζει και τη λίστα προτεινόμενων υποψηφίων Αρχιερέων και κατ’ ανάγκη θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Η Γενική Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής ορίστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων