14/09/2022 14/09/2022 Το παράσημο της Δόξας και της Τιμής (2ου βαθμού) απένειμε ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουγγαρίας Ζολτ Σέμιεν (Zsolt Shemien), ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στον διάλογο που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων συζήτησε...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 14:45

Η Ρωσική Εκκλησία βράβευσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουγγαρίας

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία βράβευσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουγγαρίας

Το παράσημο της Δόξας και της Τιμής (2ου βαθμού) απένειμε ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουγγαρίας Ζολτ Σέμιεν (Zsolt Shemien), ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στον διάλογο που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων συζήτησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διάφορες πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ της Μητρόπολης Βουδαπέστης-Ουγγαρίας, του Πατριαρχείου Μόσχας και των κρατικών αρχών της Ουγγαρίας, ιδίως τη συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σε άλλους ναούς της Μητρόπολης.

“Όντας στενός βοηθός του Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν επί πολλά έτη, όντας ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος της Ουγγαρίας και συμμαχώντας με το κόμμα Φίντες, συμβάλλατε σημαντικά στην ανάπτυξη της Ουγγαρίας, διασφαλίζοντας ότι οι χριστιανικές πνευματικές αξίες εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης της χώρας και της ευημερίας του λαού”, είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων.

“Αυτό είναι ένα βραβείο που σας αξίζει. Είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσοχή που δίνεται στην κάλυψη των αναγκών της Μητρόπολης Βουδαπέστης-Ουγγαρίας της εν Ρωσίας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουμε τις εξαιρετικές υπηρεσίες σας στην οικοδόμηση μιας σταθερής και ευημερούσας Ουγγαρίας”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Σημειώνεται ότι ο ούγγρος Πρωθυπουργός είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόταση κυρώσεων κατά του Μακαριωτάτου κ.κ. Κυρίλλου, και είχε υπογραμμίσει ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποστηρίξει το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας με την παρούσα μορφή του, περιλαμβανομένου του εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου. Όπως ο ίδιος είχε τονίσει, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ισοδυναμεί με «ατομική βόμβα» που έχει ριφθεί στην ουγγρική οικονομία και πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, αν δει μια νέα πρόταση που θα εξυπηρετούσε τα ουγγρικά συμφέροντα.

Από την μεριά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουγγαρίας εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο κ.κ. Κύριλλο, και τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τις δραστηριότητες προς όφελος της χώρας του ως υπηρεσία προς τον Χριστό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος βράβευσε τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, με το παράσημο πρώτου βαθμού του Αγίου Σάββα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων