23/03/2020 23/03/2020 Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κάλεσαν τους ηλικιωμένους πιστούς να έρχονται στους ναούς μόνο για Θεία Μετάληψη μετά και τη σειρά μέτρων που έλαβε η Εκκλησία της Ρωσίας τα οποία προβλημάτισαν διότι αναφέρονταν κυρίως στη Θεία Κοινωνία. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έκανε έκκληση στους ηλικιωμένους πιστούς:...
23 Μαρτίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 18:45

Η ρωσική εκκλησία ζητά από τους ηλικιωμένους να μείνουν σπίτι

Διαδώστε:
Η ρωσική εκκλησία ζητά από τους ηλικιωμένους να μείνουν σπίτι

Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κάλεσαν τους ηλικιωμένους πιστούς να έρχονται στους ναούς μόνο για Θεία Μετάληψη μετά και τη σειρά μέτρων που έλαβε η Εκκλησία της Ρωσίας τα οποία προβλημάτισαν διότι αναφέρονταν κυρίως στη Θεία Κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έκανε έκκληση στους ηλικιωμένους πιστούς: “Θα ήθελα να απευθύνω έναν ιδιαίτερο λόγο στους ηλικιωμένους πιστούς: ελάτε στους ναούς μόνο εφόσον θέλετε να μεταλάβετε των Αχράντων Μυστηρίων. Αν θέλετε να προσευχηθείτε με την εκκλησιαστική κοινότητα, χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνία και να παρακολουθείτε την μετάδοση της λειτουργίας”.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε επίσης ότι τώρα όλες οι λειτουργίες στην εκκλησία και το πρωί και το βράδυ, και τις καθημερινές και τις αργίες έχουν απευθείας μετάδοση: “Μπορείτε μαζί μας να προσεύχεστε χωρίς να βγείτε από το σπίτι. Άλλη μία φορά επαναλαμβάνω ότι είναι προσωρινό μέτρο”, τόνισε ο Αρχιερέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων