03/09/2020 03/09/2020 Ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό δημιουργικότητας θα πραγματοποιήσει η ρωσική ιστορική στρατιωτική κοινότητα (Russian Military Historical Society) με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου σχεδίου για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του Πρίγκιπα Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (ή Νιέβσκι), με αφορμή την 800η επέτειο από την γέννησή του, το 2021. Το μνημείο θα αποτελέσει μέρος του εθνικού προγράμματος πολιτισμού...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 14:43

Διαγωνισμός σχεδίου για ανέγερση μνημείου του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Διαδώστε:
Διαγωνισμός σχεδίου για ανέγερση μνημείου του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό δημιουργικότητας θα πραγματοποιήσει η ρωσική ιστορική στρατιωτική κοινότητα (Russian Military Historical Society) με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου σχεδίου για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του Πρίγκιπα Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (ή Νιέβσκι), με αφορμή την 800η επέτειο από την γέννησή του, το 2021.

Το μνημείο θα αποτελέσει μέρος του εθνικού προγράμματος πολιτισμού της Ρωσίας και θα τοποθετηθεί σε ένα γραφικό σημείο, στην δεξιά όχθη του ποταμού Τόσνα, όπου από το 2009 κι έπειτα φιλοξενείται το πνευματικό-ιστορικό φεστιβάλ «Εμπρός στον Θεό με κεριά και για την πατρίδα με σπαθιά»!

Σήμερα, εκεί βρίσκεται ένας σταυρός εις μνήμην της 770ης επετείου από την μάχη του Νιέβα, στην οποία το 1240 ο Άγιος Αλέξανδρος Νιέφσκι νίκησε τους Σουηδούς.

Το μνημείο θα απεικονίζει τον Άγιο Αλέξανδρο να προσεύχεται πριν τη μάχη, ενώ σχεδιάζεται και η ανέγερση ναού αφιερωμένου στη μνήμη του στον περιβάλλοντα χώρο.

Πηγή: orthochristian.com

Επιμέλεια – Μετάφραση για το πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων