03/08/2020 03/08/2020 Κατά της χρήσης των αντισυλληπτικών τάχθηκε ο επικεφαλής της Συνοδικής Επιτροπής για θέματα Οικογένειας, του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Δημήτριος Σμιρνόφ. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του περιοδικού “Prikhozhanin”, για το αν και πώς μπορεί μια ορθόδοξη οικογένεια να περιορίσει των αριθμό των παιδιών της ο Ρώσος Ιερέας υπογράμμισε: “Βεβαίως και μπορεί αλλά μέσω της εγκράτειας και όχι...
03 Αυγούστου, 2020 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 17:30

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για τα αντισυλληπτικά

Διαδώστε:
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για τα αντισυλληπτικά

Κατά της χρήσης των αντισυλληπτικών τάχθηκε ο επικεφαλής της Συνοδικής Επιτροπής για θέματα Οικογένειας, του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Δημήτριος Σμιρνόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του περιοδικού “Prikhozhanin”, για το αν και πώς μπορεί μια ορθόδοξη οικογένεια να περιορίσει των αριθμό των παιδιών της ο Ρώσος Ιερέας υπογράμμισε: “Βεβαίως και μπορεί αλλά μέσω της εγκράτειας και όχι με χρήση των αντισυλληπτικών”, είπε, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του στην οικογένεια η ζωή πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον Χριστό και όχι γύρω από τα παιδιά: “Αν τα πάντα γίνονται για χάρη του παιδιού, θα μεγαλώσουμε έναν εγωιστή”, είπε.

Μιλώντας για την επιλογή του μέλλοντα συζύγου, είπε ότι ο «σύντροφος» είναι λανθασμένος ορισμός, επειδή “είναι κάτι προσωρινό, ενώ η λέξη σύζυγος προϋποθέτει μια μονιμότητα”. Για το λόγο αυτό ο π. Δημήτριος συνέστησε στους νέους να περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το γάμο: “Δεν έχει σημασία, αν περιμένετε λιγότερο από ένα χρόνο, επειδή έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να κάνετε λάθος”, εξήγησε ο π. Δημήτριος.

 

πρωθιερέας Δημήτριος Σμιρνόφ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων