28/12/2019 28/12/2019 Κατά πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου εκφράστηκε επισήμως η υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την διεξαγωγή Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ιορδανία που θα ασχοληθεί με το θέμα της Ουκρανίας. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε...
28 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2019 - 16:08

Η Ρωσική Εκκλησία υποστηρίζει την πρόταση του Πατρ. Θεοφίλου

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία υποστηρίζει την πρόταση του Πατρ. Θεοφίλου
Κατά πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου εκφράστηκε επισήμως η υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την διεξαγωγή Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ιορδανία που θα ασχοληθεί με το θέμα της Ουκρανίας.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εκφράσει τη συγκεκριμένη πρόταση κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα όπου τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» για τη συμβολή του στη διατήρηση της Ορθοδόξου ενότητας.
Σύμφωνα με τη Ρωσική Ιερά Σύνοδο μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της ενότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρωσική Σύνοδος είναι η δεύτερη που υποστηρίζει επίσημα την πρωτοβουλία αυτή του Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου μετά την Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας.
Αντίθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία Σύνοδο εκτός και αν κληθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίο.
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων