27/01/2020 27/01/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κάλεσε τα εκκλησιαστικά Μέσα Ενημέρωσης να στηρίζουν τα Έργα Σύγχρονης Τέχνης, που έχουν δημιουργικό εκπαιδευτικό δυναμικό. Τη δήλωση αυτή ο Πατριάρχης έκανε κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης των ΚΖ’ Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Αναγνωσμάτων την Δευτέρα στο κρατικό Μέγαρο του Κρεμλίνου. “Σημαντική εισφορά στην διαφύλαξη της...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 22:16

Κάλεσμα του Πατριάρχου κ.κ. Κυρίλλου για στήριξη της Δημιουργικής Σύγχρονης Τέχνης

Διαδώστε:
Κάλεσμα του Πατριάρχου κ.κ. Κυρίλλου για στήριξη της Δημιουργικής Σύγχρονης Τέχνης

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κάλεσε τα εκκλησιαστικά Μέσα Ενημέρωσης να στηρίζουν τα Έργα Σύγχρονης Τέχνης, που έχουν δημιουργικό εκπαιδευτικό δυναμικό.

Τη δήλωση αυτή ο Πατριάρχης έκανε κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης των ΚΖ’ Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Αναγνωσμάτων την Δευτέρα στο κρατικό Μέγαρο του Κρεμλίνου.
“Σημαντική εισφορά στην διαφύλαξη της εθνικής ιστορικής μνήμης καλούνται να έχουν οι πολιτιστικοί παράγοντες. Η Τέχνη έχει τεράσιο εκπαιδευτικό δυναμικό, επηρεάζει την κοσμοαντίληψη των ανθρώπων οποιασδήποτε ηλικίας και, μάλιστα, της νεολαίας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό η επίδραση αυτή να είναι δημιουργική και όχι καταστροφική. Είμαι πεπεισμένος ότι αξιόλογα έργα τέχνης χρειάζονται πιο ευρεία πληροφορικά στήριξη, μεταξύ άλλων και από τους εκκλησιαστικούς οργανισμούς μέσω των εκθέσεων και συναυλιών”, είπε.
Τα ΚΖ’ Χριστουγεννιάτικα Αναγνώσματα έγιναν πρώτη στη σειρά εκδήλωση στο πρόγραμμα των εκκλησιαστικών και κρατικών εκδηλώσεων για το 2020, αφιερωμένων στα 75 χρόνια της Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα τους φέτος είναι “Μεγάλη Νίκη: κληρονομιά και κληρονόμοι”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων