26/01/2023 26/01/2023 Ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Ρωσικής Εκκλησίας όπως οι διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις, η οικογένεια, οι εξελίξεις στις κοινωνίες, το θέμα των αμβλώσεων κ.α. περιελάβανε η ομιλία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στο Κρεμλίνο. Καμία αναφορά, όμως, δεν έκανε στην καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία που σε λίγες εβδομάδες...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 15:44

Κρεμλίνο: Έναρξη 31ης Διεθνούς Χριστουγεννιάτικης Εκπαιδευτικής Ανάγνωσης

Διαδώστε:
Κρεμλίνο: Έναρξη 31ης Διεθνούς Χριστουγεννιάτικης Εκπαιδευτικής Ανάγνωσης

Ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Ρωσικής Εκκλησίας όπως οι διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις, η οικογένεια, οι εξελίξεις στις κοινωνίες, το θέμα των αμβλώσεων κ.α. περιελάβανε η ομιλία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στο Κρεμλίνο.

Καμία αναφορά, όμως, δεν έκανε στην καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία που σε λίγες εβδομάδες θα συμπληρώσει ένα χρόνο ακριβώς από την ημέρα που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Πάνω από 5.000 συμμετέχοντες στο Κρεμλίνο

Ο Πατριάρχης Μόσχας κήρυξε χθες στην κρατική αίθουσα του Κρεμλίνου στη Μόσχα της 31η Διεθνή Χριστουγεννιάτικη Εκπαιδευτική Ανάγνωση που είχε ως θέμα: «Παγκόσμιες προκλήσεις της νεωτερικότητας και της ανθρώπινης πνευματικής επιλογής».

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως σήμερα διεξάγεται η περιφερειακή σκηνή των Αναγνωσμάτων στις Eπισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στο φόρουμ σε όλες τις περιοχές της χώρας και σε μητροπόλεις του εξωτερικού, σύμφωνα με την Ρωσική Εκκλησία.

Χθες στο Κρεμλίνο, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα μεταξύ των οποίων παρέστησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Μόσχας, εκπρόσωποι λοιπών δογμάτων και κρατικοί αξιωματούχοι, αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας.

“Ανά πάσα στιγμή, το πιο σημαντικό καθήκον της Εκκλησίας είναι να στρέφει την καρδιά του ανθρώπου προς τον Θεό, να μαρτυρεί την προτεραιότητα του πνευματικού έναντι του υλικού, να επιβεβαιώνει στη ζωή των ανθρώπων τη σημασία της διευθέτησης της ύπαρξής τους με βάση τις θεόδοτες ηθικές αξίες”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Οι αμβλώσεις και η επίθεση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κατά τα λεγόμενα του Πατριάρχη Μόσχας η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας είναι, μεταξύ άλλων, και οι αμβλώσεις. “Η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας είναι η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής – το μεγάλο δώρο του Θεού. Τα τραγικά γεγονότα που συνδέονται με τις εχθροπραξίες μας θυμίζουν κάθε φορά την ευθραυστότητα της ζωής. Θρηνούμε όλους τους νεκρούς. Αλλά μια άλλη τραγωδία δεν αξίζει λιγότερη θλίψη: εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας ως αποτέλεσμα των αμβλώσεων. Έχω μιλήσει για αυτό, το μιλώ και θα συνεχίσω να το συζητώ όσο υπάρχει κίνδυνος για τις ζωές των επόμενων γενεών στη χώρα μας. Η ζωή κάθε παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης είναι πολύτιμη και αξίζει φροντίδα και προστασία. Το πιο σημαντικό βήμα προς μια τέτοια προστασία θα μπορούσε να είναι ο τερματισμός της χρηματοδότησης των αμβλώσεων σε βάρος του προϋπολογισμού και του συστήματος υποχρεωτικής ιατρικής ασφάλισης. Η κατάσταση στην οποία το Σύνταγμα λέει ότι τα παιδιά αποτελούν τη σημαντικότερη προτεραιότητα της κρατικής πολιτικής, και ταυτόχρονα το κράτος πληρώνει για την καταστροφή της ζωής των παιδιών πριν τη γέννηση, είναι αφύσικο”.

Από το ίδιο βήμα ο Πατριάρχης Μόσχας επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κατηγορώντας το ότι δέχεται πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις καθώς και στις υπόλοιπες Εκκλησίες που έχουν προβεί στην αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας. 

Δείτε την ομιλία ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων