20/03/2019 20/03/2019 Τηλεοπτική συνέντευξη εφόλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του αναγγελθείσα επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Βόρεια Κορέα, τόνισε η ημερομηνία δεν έχει ακόμα καθοριστεί Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Πατριάρχης έχει μια μακρά σχέση...
20 Μαρτίου, 2019 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2019 - 9:51

Μητρ. Ιλαρίων: Δωρεάν τα μυστήρια στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Δωρεάν τα μυστήρια στην Εκκλησία

Τηλεοπτική συνέντευξη εφόλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του αναγγελθείσα επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Βόρεια Κορέα, τόνισε η ημερομηνία δεν έχει ακόμα καθοριστεί
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Πατριάρχης έχει μια μακρά σχέση με τη χώρα αυτή. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά Ορθόδοξη Εκκλησία της Πιονγιάνγκ ως σύμβολο της Ρωσο-κορεατικής φιλία.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αύξηση των τιμών που επέβαλε Μητροπολίτη για την τέλεση των μυστηρίων, ο κ. Ιλαρίων ήταν κατηγορηματικός:
“Θα ήθελα πρώτα απ ‘όλα να διευκρινίσω τι έχουν ήδη εξηγήσει ο Πατριάρχης και οι επίσημοι αντιπρόσωποί του. Δεν έχουμε τιμές για τα μυστήρια. Αν έρχεστε στο ναό και λέτε “θέλω να βαπτίσω ένα παιδί, αλλά δεν έχω να πληρώσω” ο Ιερέας είναι υποχρεωμένος να βαφτίσει το παιδί σας, χωρίς να απαιτήσει χρήματα από εσάς. Αν το αρνηθεί μπορείτε να το καταγγείλετε στη Μητρόπολη.
Εάν ο Ιεράρχης αυξήσει τις τιμές αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη γενική εκκλησιαστική θέση που επανειλημμένα εξέφρασε ο Πατριάρχης, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν τιμοκατάλογοι στην Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων