09/09/2019 09/09/2019 “Ο πραγματικός πλούτος είναι διαφορετικός. Ο πλούτος δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια δολάρια ή τα ευρώ που είναι στο λογαριασμό μας, ή που επενδύονται σε ορισμένες επιχειρήσεις ή εταιρείες. Ο πλούτος μας είναι πνευματικός” τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και πρόσθεσε: “Ο Κύριος δεν...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:50

Μητρ. Ιλαρίων: “Όλοι είμαστε πλούσιοι”

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: “Όλοι είμαστε πλούσιοι”

“Ο πραγματικός πλούτος είναι διαφορετικός. Ο πλούτος δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια δολάρια ή τα ευρώ που είναι στο λογαριασμό μας, ή που επενδύονται σε ορισμένες επιχειρήσεις ή εταιρείες. Ο πλούτος μας είναι πνευματικός” τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και πρόσθεσε:
“Ο Κύριος δεν μας απαγορεύει να κατέχουμε αυτόν τον πλούτο, αλλά μας υπενθυμίζει ότι οι πλούσιοι πρέπει να μοιράζονται με τους φτωχούς”

“Ο Κύριος δεν μας καλεί να δώσουμε τα πάντα και να μείνουμε με τίποτα” υπογραμμίζει, επισημαίνοντας της μεγάλη αξία του μοιράσματος και της προσφοράς.

“Υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι που θάβουν το ταλέντο τους στο έδαφος. Υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τον πνευματικό τους πλούτο με τους γείτονές τους. Ο Κύριος θα ζητήσει από τον καθένα μας τον πλούτο με τον οποίον μας έχει προικίσει. Και δεν υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη που δεν είναι προικισμένοι με τον έναν ή τον άλλον πλούτο. Όλοι έχουν το δικό τους μέτρο, και ο καθένας, στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, πρέπει να αγωνιστεί για πνευματική του τελειότητα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων