30/07/2019 30/07/2019 “Στη σύγχρονη Ρωσία, το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών έχει διευρυνθεί σημαντικά” δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων. “Μπορούμε να μιλήσουμε για δύο παράλληλους κόσμους. Παρ ‘όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι αυτοί είναι δύο κόσμοι που ουσιαστικά δεν εγγύζουν, βλέπουμε ότι όλο...
30 Ιουλίου, 2019 - 8:28

Μητρ. Ιλαρίων: Τα χάσμα πλουσίων-φτωχών και η προσφορά

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Τα χάσμα πλουσίων-φτωχών και η προσφορά

“Στη σύγχρονη Ρωσία, το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών έχει διευρυνθεί σημαντικά” δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

“Μπορούμε να μιλήσουμε για δύο παράλληλους κόσμους. Παρ ‘όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι αυτοί είναι δύο κόσμοι που ουσιαστικά δεν εγγύζουν, βλέπουμε ότι όλο και περισσότερη φιλανθρωπία αναπτύσσεται μεταξύ των πλουσίων », τόνισε στο πλαίσιο του τηλεοπτικού προγράμματος “Η Εκκλησία και ο Κόσμος”.

“Η Εκκλησία υποστηρίζει πάντα, χαιρετίζει και ενθαρρύνει αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζω αρκετούς πλούσιους ανθρώπους που ξοδεύουν σημαντικό μέρος του πλούτου τους για την υποστήριξη των φτωχών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των ηλικιωμένων, των ορφανοτροφείων. Και σε μεγάλο βαθμό, οι κοινωνικοί θεσμοί μας σήμερα υπάρχουν ακριβώς μέσω των δωρεών από πλούσιους ανθρώπους », είπε.

Ο Μητροπολίτης κάλεσε όλους τους τηλεθεατές να «σκέφτονται όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τους άλλους, και να βοηθούν όσους έχουν πρόβλημα και χρειάζονται βοήθεια».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων