05/06/2020 05/06/2020 Την ανησυχία του για τις κινήσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου της Αγίας Σοφίας σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Με σημερινές του δηλώσεις...
05 Ιουνίου, 2020 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 20:34

“Μας ανησυχούν οι κινήσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία”

Διαδώστε:
“Μας ανησυχούν οι κινήσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία”

Την ανησυχία του για τις κινήσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου της Αγίας Σοφίας σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Με σημερινές του δηλώσεις στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Πληροφορίες για πιθανή αλλαγή στην τρέχουσα κατάσταση της Αγίας Σοφίας εμφανίζονται σχεδόν κάθε χρόνο. Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σήμερα σχετικά με την επιτροπή του Προέδρου Ερντογάν να επιλύσει το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί είναι όμως ανησυχητική. Θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που ως μόνο σκοπό έχουν την περιττή ένταση στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων