06/02/2022 06/02/2022 «Εάν οι γονείς δεν είναι έτοιμοι να μεγαλώσουν ένα παιδί στην Ορθοδοξία, τότε δεν πρέπει να το βαφτίσουν», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (Αλφέεφ), επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεάτριας στην εκπομπή “Εκκλησία και Κόσμος” στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24». Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα «Αν οι γονείς...
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2022 - 16:08

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ: Πότε να μην βαφτίζονται τα παιδιά

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ: Πότε να μην βαφτίζονται τα παιδιά

«Εάν οι γονείς δεν είναι έτοιμοι να μεγαλώσουν ένα παιδί στην Ορθοδοξία, τότε δεν πρέπει να το βαφτίσουν», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (Αλφέεφ), επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεάτριας στην εκπομπή “Εκκλησία και Κόσμος” στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Αν οι γονείς δεν θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί με την Ορθόδοξη πίστη, τότε, δυστυχώς, δεν πρέπει να βαφτιστούν, διότι το βάπτισμα δεν είναι κάποιο είδος μαγικής πράξης. Δεν μπορείς να βαφτίσεις ένα παιδί ώστε, για παράδειγμα, να μην αρρωστήσει ή για κάποιον άλλο λόγο. «Το παιδί βαφτίζεται, για να μεγαλώσει ως Ορθόδοξος», είπε ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ, αναφέροντας δε ότι στην ΕΣΣΔ οι γιαγιάδες κατηχούσαν συχνά τα εγγόνια τους στην Ορθοδοξία, κρυφά από τα ίδια τα παιδιά τους, αλλά «τώρα (στη σημερινή εποχή) δεν είναι η ώρα που μπορείς να κατηχείς παιδιά στα κρυφά. Όλα τα μυστικά πλέον βγαίνουν στο φως».

«Αν εσύ, ως γιαγιά, είσαι έτοιμη να αναλάβεις την ανατροφή ενός παιδιού κατά την ορθόδοξη πίστη, τότε μπορείς να διαπραγματευτείς με έναν ιερέα να το βαφτίσεις, αλλά τότε μπορεί να βρεθείς σε σύγκρουση με τον γαμπρό σου ή με την κόρη σου. Αυτό πρέπει να το σκεφτείς προσεκτικά», κατέληξε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων