04/03/2024 04/03/2024 Θέση για την ψήφιση νόμου στην Ελλάδα που επιτρέπει την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έλαβε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας όπου απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των συμμετεχόντων σε αυτό.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr “Σε πολλές δυτικές χώρες, οι...
04 Μαρτίου, 2024 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 14:48

Μόσχας Κύριλλος: Προδοσία των πολιτικών ελίτ η νομοθέτηση “γάμου ομοφύλων” στην Ορθόδοξη Ελλάδα

Διαδώστε:
Μόσχας Κύριλλος: Προδοσία των πολιτικών ελίτ η νομοθέτηση “γάμου ομοφύλων” στην Ορθόδοξη Ελλάδα

Θέση για την ψήφιση νόμου στην Ελλάδα που επιτρέπει την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έλαβε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας όπου απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των συμμετεχόντων σε αυτό. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

“Σε πολλές δυτικές χώρες, οι παραδοσιακές αξίες εξαφανίζονται, ειδικά στην οικογενειακή σφαίρα. Είδαμε πρόσφατα ότι στην Ελλάδα, μια Ορθόδοξη χώρα, νομιμοποιήθηκε ο «γάμος ομοφύλων». Η ατζέντα LGBT επιβάλλεται στα σχολεία. Και η ερώτησή μου είναι: αυτό σημαίνει το τέλος του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αφού γίνεται σαφές ότι η παραδοσιακή οικογένεια καταργείται στις ευρωπαϊκές χώρες; Ευχαριστώ”. Αυτό ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας, το οποίο δεν υπέβαλε κάποιος ο χριστιανός, αλλά ένας μουσουλμάνος, ονόματι Walid με καταγωγή από την Αλγερία.

“Φυσικά, κάθε ορθόδοξος που γνωρίζει ιστορία αντιλαμβάνεται με λύπη τα γεγονότα στην Ελλάδα. Τελικά η Ελλάδα είναι μια Ορθόδοξη χώρα. Από τον ελληνικό κόσμο, από το Βυζάντιο, λάβαμε την πίστη μας, και στο έδαφος της Ελλάδας υπάρχει ο Άθως – μια μοναστική δημοκρατία με αυστηρούς μοναστικούς κανόνες”, απάντησε σε σχετικό ερώτημα αρχικά.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για προδοσία εκ μέρους των πολιτικών ελίτ “εκείνων των παραδόσεων, του πολιτισμού και του θρησκευτικού προσανατολισμού, που ήταν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού έθνους, του ελληνικού πολιτισμού. Ήταν απλά μια προδοσία”, είπε χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος Προκαθήμενος έχει διακόψει εδώ και τέσσερα χρόνια, με αφορμή το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, τη μνημόνευση του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ έχει δώσει εντολή να μην συλλειτουργούν Επίσκοποί του με όσους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν συλλετουργήσει με Επισκόπους της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, το ενδιαφέρον του για τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας είναι μεγάλο. Μάλιστα, είπε ότι “ίσως αν είχαν έρθει κάποια άλλα κόμματα στην εξουσία, αυτό να μην είχε συμβεί”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια ακριβώς είναι αυτά τα κόμματα.

“Και τώρα μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της. Αν όμως έχει χάσει την κυριαρχία του, εάν οι δυνάμεις υπέρ των οποίων χάνεται αυτή η κυριαρχία δεν είναι υποστηρικτές της θρησκευτικής και πνευματικής επιλογής του ελληνικού λαού, τότε προκύπτει μια εσωτερική σύγκρουση που δεν θα ενισχύσει με κανέναν τρόπο την ελληνική κοινωνία”, πρόσθεσε.

“Παρακολουθούμε με ανησυχία τι συμβαίνει στον ελληνικό κόσμο. Είναι τα αδέρφια μας στην πίστη. Άλλωστε από το Βυζάντιο λάβαμε την πίστη μας. Και παροτρύνω ολόψυχα τους Ορθοδόξους αδελφούς και τις αδελφές μας, οι οποίοι κατανοούν πολύ καλά τι συμβαίνει, να παραμείνουν πιστοί στην πίστη τους, στις πεποιθήσεις τους. Και για να παραμείνεις πιστός, χρειάζεται να είσαι εσωτερικά, πνευματικά δυνατός. Γι’ αυτό τους εύχομαι τέτοια πνευματική δύναμη. Θα είναι πολύ λυπηρό αν η Ελλάδα, ως πολιτιστική κληρονόμος του Βυζαντίου, χάσει την πνευματική της ταυτότητα και την πνευματική της ελευθερία”, κατέληξε.

Πριν την τοποθέτηση αυτή του Πατριάρχη Μόσχας είχαν προηγηθεί και άλλες τοποθετήσεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, από εκπροσώπους της Ρωσικής Εκκλησίας. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων