22/11/2023 22/11/2023 Τις ευχές του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στέλνει με συγχαρητήριά επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, με αφορμή την επέτειο ενθρονίσεως του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.  Δύο ημέρες μετά την επιστολή την οποία έστειλε ο Πατριάρχης Θεόφιλος στον Μόσχας Κύριλλο με αφορμή τα 77α γενέθλιά του, οι δύο...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 10:23

Μόσχας προς Ιεροσολύμων: “Είστε υπερασπιστής των χριστιανικών ιερών”

Διαδώστε:
Μόσχας προς Ιεροσολύμων: “Είστε υπερασπιστής των χριστιανικών ιερών”

Τις ευχές του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στέλνει με συγχαρητήριά επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, με αφορμή την επέτειο ενθρονίσεως του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. 

Δύο ημέρες μετά την επιστολή την οποία έστειλε ο Πατριάρχης Θεόφιλος στον Μόσχας Κύριλλο με αφορμή τα 77α γενέθλιά του, οι δύο Προκαθήμενοι επικοινωνούν. “Είστε υπερασπιστής των χριστιανικών ιερών και υπέρμαχος της ορθόδοξης ενότητας”, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Μόσχας και εύχεται όπως ο Θεός του δίδει υγεία και δύναμη να συνεχίσει να προσφέρει στην διακονία την οποία του ανατέθηκε, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του και του ιδρυτή της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στις 9/22 Αυγούστου 2005 και ενθρονίστηκε στις 9/22 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων