12/06/2023 12/06/2023 Ευχετήριο μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Ημέρα της Ρωσίας, επίσημα γνωστή ως Ημέρα υιοθέτησης της διακήρυξης κρατικής κυριαρχίας της ΡΣΟΣΔ πριν από το 2002, είναι η εθνική εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εορτάζεται κάθε χρόνο,...
12 Ιουνίου, 2023 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 10:33

Μόσχας σε Πούτιν: Ελπίζω να συνεχίσει να φέρνει καρπούς ο διάλογος εκκλησίας-κράτους

Διαδώστε:
Μόσχας σε Πούτιν: Ελπίζω να συνεχίσει να φέρνει καρπούς ο διάλογος εκκλησίας-κράτους

Ευχετήριο μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ημέρα της Ρωσίας, επίσημα γνωστή ως Ημέρα υιοθέτησης της διακήρυξης κρατικής κυριαρχίας της ΡΣΟΣΔ πριν από το 2002, είναι η εθνική εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εορτάζεται κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από τις 12 Ιουνίου από το 1992. Τιμά την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Κρατικής Κυριαρχίας της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (ΡΣΟΣΔ) στις 12 Ιουνίου του 1990.

“Γιορτάζοντας αυτή τη γιορτή, στρέφουμε το μυαλό μας στην μακραίωνη ιστορία της Πατρίδας μας, θυμόμαστε τα ένδοξα επιτεύγματα, τον ηρωισμό και το θάρρος των προγόνων που συνέβαλαν σημαντικά στην οικοδόμηση του κράτους και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας”, αναφέρει και προσθέτει: “Τα διδάγματα του παρελθόντος, είμαι πεπεισμένος, βοηθούν σήμερα όλους εκείνους που εκτελούν υπεύθυνη υπηρεσία προς όφελος της Ρωσίας να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της διατήρησης μιας ζωντανής σύνδεσης με την ορθόδοξη πνευματική παράδοση, η οποία είναι η βάση της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας και αποτελεί εγγύηση πραγματικής ευημερίας, αλληλεγγύης και ενότητας του λαού”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς τον Πούτιν για τη στήριξη που παρέχει στην Εκκλησία. “Σας είμαι ευγνώμων για τη συνεχή προσοχή σας στις δραστηριότητες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για την υποστήριξη των έργων και πρωτοβουλιών μεγάλης κοινωνικής και εκπαιδευτικής σημασίας που έχουν ως στόχο την πνευματική, ηθική και πατριωτική διαπαιδαγώγηση των συγχρόνων”.

“Ελπίζω ότι η επιτυχής εξέλιξη του διαλόγου εκκλησίας-κράτους θα συνεχίσει να αποφέρει καλούς καρπούς”, κατέληξε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επισκεφθεί τον Αγιότατο Πατριάρχη στην Πατριαρχική Κατοικία την ημέρα των Ονομαστηρίων του προκειμένου να του ευχηθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Πούτιν σε Κύριλλο: “Κάνετε πολλά για τις αξίες της Ορθοδοξίας”

Τα ονομαστήρια και ο διάλογος Κυρίλλου Μόσχας – Πούτιν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων