14/10/2019 14/10/2019 “Ο Κύριος μας καλεί να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να πράττουμε το καλό σε όσους μας μισούν και να ευλογούμε όσους μας καταριούνται” δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κάνοντας λόγο για μία από τις υψηλότερες μορφές εκδήλωσης της χριστιανικής αγάπης. “Ο Κύριος μας καλεί...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 9:31

“Να αγαπάμε τους εχθρούς μας, αλλά για ποιους εχθρούς μιλάμε;”

Διαδώστε:
“Να αγαπάμε τους εχθρούς μας, αλλά για ποιους εχθρούς μιλάμε;”

“Ο Κύριος μας καλεί να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να πράττουμε το καλό σε όσους μας μισούν και να ευλογούμε όσους μας καταριούνται” δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κάνοντας λόγο για μία από τις υψηλότερες μορφές εκδήλωσης της χριστιανικής αγάπης.

“Ο Κύριος μας καλεί να αγαπάμε τους εχθρούς μας, αλλά για ποιους εχθρούς μιλάμε;” διερωτήθη και πρόσθεσε:  “Αν ένας εχθρός επιτίθεται στην πατρίδα μας, τότε το ηθικό καθήκον του καθενός από εμάς είναι να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εχθρό. Και αν ο εχθρός επιτεθεί στην Εκκλησία του Χριστού, τότε κάθε χριστιανός πρέπει να αντισταθεί στην επίθεση αυτή και να υπερασπιστεί την Εκκλησία”

“Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες δημόσιας συκοφαντίας της Εκκλησίας του Χριστού. Αρνητικές ειδήσεις για την Εκκλησία διαδίδονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα. Οι άνθρωποι της παλαιότερης γενιάς, ευτυχώς, δεν χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα επικοινωνίας και επομένως προστατεύονται από τις επιβλαβείς επιπτώσεις τους. Αλλά οι νέοι χρησιμοποιούν σύγχρονες πηγές πληροφόρησης μέσω των οποίων, δυστυχώς, πολύ συχνά συκοφαντείται η Εκκλησία”

“Πράγματι, στην ψυχή ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού, υπάρχει θρησκευτική ανάγκη, αλλά όταν λαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες για την Εκκλησία, οι νέοι αρχίζουν να αναζητούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις και ως εκ τούτου είναι θύματα των αιρέσεων. Στο ιερό μας ναό, μπορούμε να δούμε ανθρώπους που έχουν επιστρέψει από τις αιρέσεις, θέλοντας να επανενωθούν με την Εκκλησία” υπογράμμισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων