20/11/2019 20/11/2019 Τα ερείπια  καθολικού της Μονής Πιανίτσκι που βρίσκεται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Η μονή καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ ανέγερση του χρονολογείται τον 16ο αιώνα από τον Ιβάν τον Τρομερό. Οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να βρούν την κεντρική και βόρεια αψίδα, το βόρειο τοίχο και τους κίονες που η κατασκευή...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 12:35

Ναό της εποχής του Ιβάν του Τρομερού ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Διαδώστε:
Ναό της εποχής του Ιβάν του Τρομερού ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Τα ερείπια  καθολικού της Μονής Πιανίτσκι που βρίσκεται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης ανακάλυψαν αρχαιολόγοι.

Η μονή καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ ανέγερση του χρονολογείται τον 16ο αιώνα από τον Ιβάν τον Τρομερό. Οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να βρούν την κεντρική και βόρεια αψίδα, το βόρειο τοίχο και τους κίονες που η κατασκευή τους χρονολογείται την ίδια περίοδο.

Ο ναός είναι φημισμένος λόγω της σχέσης του με την οικογένεια του γνωστού Ρώσου ποιητή Αλεξάντρ Πούσσκιν, οι πρόγονοι του οποίου είναι ενταφιασμένοι στο κοιμητήριο της μονής.

“Ο ναός ήταν συμμετρικός και τα διατηρημένα θεμέλια του βόρειου τμήματος δίνουν μια ιδέα για το κτήριο και η εμφάνισή του μπορεί να αποκατασταθεί από τις διατηρημένες φωτογραφίες των αρχών του εικοστού αιώνα. Μεταξύ άλλων ευρημάτων, ανακαλύφθηκε μια σειρά νομισμάτων της Σουηδίας του 17ου αιώνα”, δήλωσε ο Ιβάν Στάσιουκ, επικεφαλής της αποστολής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων