21/07/2020 21/07/2020 «Χωρίς την πίστη των ανθρώπων στον Θεό και την ιδία ελεύθερη βούληση, η ισχύς του θείου ελέους θα τερματιστεί, όπως και τα θαύματα που γίνονται με τις προσευχές στις εικόνες», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ανήμερα της εορτής της Παναγίας του Καζάν, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό...
21 Ιουλίου, 2020 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 17:45

«Ο Κύριος δεν σώζει τους ανθρώπους με το ζόρι»

Διαδώστε:
«Ο Κύριος δεν σώζει τους ανθρώπους με το ζόρι»

«Χωρίς την πίστη των ανθρώπων στον Θεό και την ιδία ελεύθερη βούληση, η ισχύς του θείου ελέους θα τερματιστεί, όπως και τα θαύματα που γίνονται με τις προσευχές στις εικόνες», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ανήμερα της εορτής της Παναγίας του Καζάν, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό της εικόνας της Παναγίας Καζάν στην ομώνυμη πόλη.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι ο άνθρωπος συμμετέχει στη διαδικασία της σωτηρίας του πιστεύοντας: «Όταν ο Κύριος ελεεί, μεταξύ άλλων, και με προσευχές στην Θεοτόκο, το έλεος τούτο μπορεί να είναι άκαρπο, αν δεν το αποδεχτεί ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει εδώ μια μονομερής κίνηση. Ο Κύριος δεν σώζει τους ανθρώπους με το ζόρι».

Ο Πατριάρχης δήλωσε ότι εν μέσω της πανδημίας οι άνθρωποι ιδιαίτερα χρειάζονται «τη Θεία βοήθεια και το θαύμα»:«Είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνεται η πίστη μας για να μπορούμε με περισσότερη δύναμη να παρακαλέσουμε τον Κύριο και την Θεοτόκο, τους Αγίους, να μην συσκοτίζεται η προσευχή μας με αμφιβολίες».

Μετάφραση: Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων