15/05/2019 15/05/2019 Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, στο πλαίσιο συνέντευξή τους στο “Ρωσία24 αναφορικά με την επέτειο της ρωσικής Μεγάλης Νίκης απέναντι στα ναζιστικά στρατεύματα. Κληθείς να σχολιάσει τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπογράμμισε ότι αυτές υπόκεινται...
15 Μαΐου, 2019 - 8:31

Ο Μητρ. Ιλαρίων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ιλαρίων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, στο πλαίσιο συνέντευξή τους στο “Ρωσία24 αναφορικά με την επέτειο της ρωσικής Μεγάλης Νίκης απέναντι στα ναζιστικά στρατεύματα.

Κληθείς να σχολιάσει τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπογράμμισε ότι αυτές υπόκεινται σε πολιτικές διαπραγματεύσεις”

“Δεν ξέρω αν η Γερμανία θα πληρώσει αυτές τις αποζημιώσεις, αλλά τέτοιες ενέργειες, υπόκεινται σε πολιτικές διαπραγματεύσεις. Πρόσφατα, η Πολωνία προέβαλε τέτοιες αξιώσεις. Τώρα διεκδικεί η Ελλάδα, τόνισε και πρόσθεσε:

“Όταν τα κράτη ξεκινούν να διεκδικούν το ένα από το άλλο για θέματα τα οποία από καιρό είναι παρελθόν, το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν πληρώνονται από τυχόν αποζημιώσεις. Και δεύτερον, τέτοια γεγονότα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης. Άλο πράγμα είναι μετά τον πόλεμο, η Γερμανία να καταβάλει αποζημιώσεις για τις ζημιές και για τους βομβαρδισμούς κι άλλο πράγμα όταν επιστρέφουν σε αυτό το θέμα τόσα χρόνια μετά”.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων κατέληξε λέγοντας:
“Δεν ξέρω πώς θα ανταποκριθεί η σημερινή Γερμανία σε αυτές τις διεκδικήσεις, αλλά νομίζω ότι το κύριο καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων και ηγετών όλων των χωρών του κόσμου είναι να αποτρέψουν έναν νέο πόλεμο και να μην υπολογίζουν τις ζημίες που προκλήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες. πολέμους. Η ζημία αυτή δεν μπορεί να υπολογιστεί ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ ούτε σε άλλες νομισματικές μονάδες. Πρόκειται για ανεπανόρθωτη ζημιά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων