17/06/2022 17/06/2022 Με αφορμή τη βεβήλωση του παρεκκλησίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο λόφο της Αγίας Σιών από ομάδα «ριζοσπαστών» στις 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, επεσήμανε τον κίνδυνο που προκύπτει από τις συνεχείς εκδηλώσεις εξτρεμισμού κατά των χριστιανικών ιερών στους Αγίους Τόπους, σε σχόλιο του...
17 Ιουνίου, 2022 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 11:37

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για την βεβήλωση του παρεκκλησίου στον λόφο της Αγίας Σιών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για την βεβήλωση του παρεκκλησίου στον λόφο της Αγίας Σιών

Με αφορμή τη βεβήλωση του παρεκκλησίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο λόφο της Αγίας Σιών από ομάδα «ριζοσπαστών» στις 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, επεσήμανε τον κίνδυνο που προκύπτει από τις συνεχείς εκδηλώσεις εξτρεμισμού κατά των χριστιανικών ιερών στους Αγίους Τόπους, σε σχόλιο του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής:

«Τα τέκνα της Ρωσικής Εκκλησίας αντιμετωπίζουν τους Αγίους Τόπους με ιδιαίτερη ευλάβεια. Για αιώνες, οι προσκυνητές μας υποκλίνονται σε μέρη που συνδέονται με τα βιβλικά γεγονότα και την επίγεια ζωή του Κυρίου Ιησού Χριστού. Η αύξηση των εκδηλώσεων εξτρεμισμού θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κοινών χριστιανικών ιερών και θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά.

Μας εξοργίζει το τελευταίο γεγονός της προκλητικής βεβήλωσης του παρεκκλησίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο λόφο της Αγίας Σιών. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει σθεναρά τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο οποίος, μαζί με άλλους τοπικούς χριστιανούς ηγέτες, αγωνίζεται για τη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ και σε όλους τους Αγίους Τόπους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε τους αδελφούς μας και να επιστήσουμε την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας σε αυτό το πρόβλημα.

Ελπίζω ότι οι ισραηλινές κρατικές αρχές θα ανταποκριθούν άμεσα στην ανομία που εκδηλώθηκε, θα βρουν τρόπο να περιορίσουν τις εκδηλώσεις εξτρεμισμού και να εξασφαλίσουν την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων των τριών παγκόσμιων θρησκειών στην ιερή τους πόλη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων