18/02/2021 19/02/2021 Τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο για την εκλογή του ως ο 46ος Πατριάρχης Σερβίας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. “Στο πρόσωπο σας, εκατομμύρια πιστοί έχουν τώρα βρει έναν πνευματικό ποιμενάρχη και καθοδηγητή”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και ευχήθηκε όπως ο...
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 3:35

Ο Πατριάρχης Μόσχας συνεχάρη τον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας συνεχάρη τον νέο Πατριάρχη Σερβίας

Τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο για την εκλογή του ως ο 46ος Πατριάρχης Σερβίας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

“Στο πρόσωπο σας, εκατομμύρια πιστοί έχουν τώρα βρει έναν πνευματικό ποιμενάρχη και καθοδηγητή”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και ευχήθηκε όπως ο Κύριος να ενισχύει το έργο του κατά την επερχόμενη θητεία του.

Από την πλευρά του, ο νεοκλεγείς Πατριάρχης Σερβίας αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας, ζήτησε όπως ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να προσεύχεται για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου που του ανατέθηκε.

Τα συγχαρητήρια του προς τον νεοκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων