02/05/2020 02/05/2020 Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα θεωρεί ότι σε έναν ορθόδοξο ναό δεν πρέπει να απεικονίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν. Την άποψη αυτή ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα εξέφρασε στην συνέντευξη του ορθόδοξου ραδιοφωνικού σταθμού VERA. Ο κ. Λεγκόιντα υπενθύμισε ότι η πρακτική απεικόνισης ιστορικών σκηνών...
02 Μαΐου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2020 - 12:20

Ο Βλ. Λεγκόιντα για τα ψηφιδωτά του ναού των Εν. Δυνάμεων

Διαδώστε:
Ο Βλ. Λεγκόιντα για τα ψηφιδωτά του ναού των Εν. Δυνάμεων

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα θεωρεί ότι σε έναν ορθόδοξο ναό δεν πρέπει να απεικονίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν. Την άποψη αυτή ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα εξέφρασε στην συνέντευξη του ορθόδοξου ραδιοφωνικού σταθμού VERA.

Ο κ. Λεγκόιντα υπενθύμισε ότι η πρακτική απεικόνισης ιστορικών σκηνών στους ναούς ήταν ανέκαθεν συνηθισμένη, και στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για εικόνα, αλλά για ένα μέρος της γενικής εικόνας που απεικονίζει την γνωστή σκηνή από την παρέλαση της Νίκης του 1945.

“Όμως και αυτό το γεγονός δημιουργεί έναν συγκεκριμένο συμβολισμό που δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε, επειδή προέκυψε μια έντονη αντίδραση των πιστών”, τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση του προβλήματος αφορά τα ψηφιδωτά στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, όπου εκτός από τις εικόνες στους τοίχους τοποθέτησαν ψηφιδωτά με απεικόνιση των ιστορικών γεγονότων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων