14/03/2020 14/03/2020 Η σύγχρονη κοινωνία ρωτάει την Εκκλησία: «και γιατί;», και η απάντηση «έτσι πρέπει» δεν ακούγεται πια τόσο πιεστικά, δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Rossiyskaya gazeta» ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα. «Όλοι εμείς, οι θρήσκοι και άθεοι, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια...
14 Μαρτίου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2020 - 15:54

“Οι άνθρωποι να βιώνουν την πίστη ως τη δική τους πνευματική εμπειρία”

Διαδώστε:
“Οι άνθρωποι να βιώνουν την πίστη ως τη δική τους πνευματική εμπειρία”

Η σύγχρονη κοινωνία ρωτάει την Εκκλησία: «και γιατί;», και η απάντηση «έτσι πρέπει» δεν ακούγεται πια τόσο πιεστικά, δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Rossiyskaya gazeta» ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα.
«Όλοι εμείς, οι θρήσκοι και άθεοι, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια εποχή, όπου η αιτιολογία της ηθικής δεν γίνεται με την αρχή «έτσι πρέπει». Και νέοι συνεχώς ρωτάνε: γιατί λοιπόν πρέπει να το κάνω; Και εμείς στην Εκκλησία δεν μπορούμε να απαντάμε αποκλειστικά με τον εξής τρόπο: «Πρέπει να το κάνετε, επειδή έτσι έκαναν οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας». Για πολλούς νέους δεν είναι πια επιχείρημα», τόνισε ο Λεγκόιντα.

Ο στόχος της Εκκλησίας σε αυτές τις συνθήκες είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν την δική τους πνευματική πείρα, η οποία θα τους αλλάξει προς το καλύτερο, σημείωσε ο Β. Λεγκόιντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων