25/12/2019 25/12/2019 Υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου άρχισαν σήμερα στην “Κόκκινη” αίθουσα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα οι εργασίες της κοινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για πρώτη φορά στα τελευταία εκατό χρόνια. Στο εναρκτήριο λόγο του ο Προκαθήμενος...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2019 - 18:11

Οι αποφάσεις της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Οι αποφάσεις της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Πατρ. Μόσχας
Υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου άρχισαν σήμερα στην “Κόκκινη” αίθουσα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα οι εργασίες της κοινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για πρώτη φορά στα τελευταία εκατό χρόνια.
Στο εναρκτήριο λόγο του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι αυτή η συνεδρίαση είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός στην ιστορία της λειτουργίας των οργάνων της εκκλησιαστικής διοίκησης και υπογράμμισε: «Σήμερα είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός στην ιστορία της λειτουργίας των οργάνων της εκκλησιαστικής διοίκησης. Στα πρόθυρα της επετείου των 100 χρόνων της τελευταίας κοινής συνεδρίασης κάνουμε την πρώτη κοινή συνεδρίαση, αναγεννώντας την παράδοση που διακόπηκε τον 20ο αιώνα. Ελπίζω αυτές οι συνεδριάσεις να έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή της Εκκλησίας μας».
Η κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων της ανώτατης εκκλησιαστικής διοίκησης διοργανώθηκε όπως προαναφέρθηκε για πρώτη φορά στα εκατό χρόνια και θα ασχοληθεί με την επίλυση ζητημάτων εκκλησιαστικού χαρακτήρα, την αύξηση της απόδοσης του σχεδιασμού και του προγραμματισμού και την εξέταση των ετησίων εκθέσεων των συνοδικών ιδρυμάτων.
Αύριο θα συνεχιστούν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου στην Πατριαρχική έδρα στην ιερά Μονή Ντανίλοβσκι της Μόσχας. Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων