17/02/2019 17/02/2019 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βουλγαρία ο διαχειριστής των υποθέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Μπορίσπολ και Μπροβάρι κ. Αντώνιος μίλησε για τα προβλήματα της ορθοδοξίας στην Ουκρανία και πώς οι τελευταίες αποφάσεις και ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου απειλούν την ενότητα και την κανονική τάξη του ορθόδοξου κόσμου. Στη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης...
17 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:20

Oι δοκιμασίες μας ενδυναμώνουν

Διαδώστε:
Oι δοκιμασίες μας ενδυναμώνουν
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βουλγαρία ο διαχειριστής των υποθέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Μπορίσπολ και Μπροβάρι κ. Αντώνιος μίλησε για τα προβλήματα της ορθοδοξίας στην Ουκρανία και πώς οι τελευταίες αποφάσεις και ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου απειλούν την ενότητα και την κανονική τάξη του ορθόδοξου κόσμου.
Στη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος μεταξύ άλλων τόνισε ότι παρά το σχίσμα η Ουκρανική ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει απαράλλακτη, ενωμένη και αληθινή. Οι πιστοί βλέπουν και νιώθουν πού είναι η αληθινή Εκκλησία και πού είναι η παραμορφωμένη οντότητα.
Ο ορθόδοξος κόσμος προσπαθεί να διατηρήσει την ενότητά του, αφού βλέπουμε ότι καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν στήριξε ομόφωνα τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως τόνισε ο ιεράρχης, στην Εκκλησία δεν πρέπει να ακολουθούμε τα συμφέροντα του κόσμου, πρέπει να σκεφτόμαστε κατά κύριον λόγο για την Εκκλησία και για την ενότητά της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων