19/04/2019 19/04/2019 Εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Ορθόδοξο Βιβλίο οργανώθηκαν από το Τμήμα Θεολογίας του κρατικού πανεπιστημίου του Πσκοφ στη Ρωσία, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Ορθόδοξου Βιβλίου. Στην έκθεση της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης οι αναγνώστες ήρθαν σε επαφή με τα έργα των ιερών ασκητών και πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και βιβλία διάσημων συγγραφέων,. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν...
19 Απριλίου, 2019 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2019 - 11:18

Οι νέοι και η Ορθόδοξη Λογοτεχνία

Διαδώστε:
Οι νέοι και η Ορθόδοξη Λογοτεχνία

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Ορθόδοξο Βιβλίο οργανώθηκαν από το Τμήμα Θεολογίας του κρατικού πανεπιστημίου του Πσκοφ στη Ρωσία, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Ορθόδοξου Βιβλίου.

Στην έκθεση της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης οι αναγνώστες ήρθαν σε επαφή με τα έργα των ιερών ασκητών και πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και βιβλία διάσημων συγγραφέων,.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην διατήρηση και ενίσχυση της ανάγνωσης κυρίως μεταξύ των παιδιών και των νέων και στη διάδοση της πνευματικής και θρησκευτικής λογοτεχνίας.

Η έκθεση της λογοτεχνίας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον φοιτητών και νέων όχι μόνο από το θεολογικό τμήμα. Πολλοί επισκέπτες ανακάλυψαν έργα της ρωσικής πνευματικής λογοτεχνίας που έως τώρα τους ήταν άγνωστα

Οι φοιτητές του Τομέα Θεολογίας έλαβαν μέρος σε έρευνα-προβληματισμό με θέμα «Ο ρόλος του βιβλίου στην ανθρώπινη ζωή» και επίσης διοργάνωσαν τη δράση «Πάρτε μαζί σας ένα ορθόδοξο βιβλίο» για εκείνους που μόλις ανακαλύπτουν τον κόσμο της υψηλής πνευματικής λογοτεχνίας. Η ιδέα της δράσης ήταν ότι κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να πάρει μαζί του, δωρεάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων