18/03/2020 18/03/2020 Η αποκατάσταση του ναού της Μεταμορφώσεως που βρίσκεται στο νησί Κίζι, στη λίμνη Ονέγκα της Δημοκρατίας της Καρελίας στη Ρωσία, ολοκληρώθηκε και για πρώτη φορά θα ανοίξει το καλοκαίρι μετά από 30 χρόνια, μια από τις πιο εμβληματικές και φημισμένες ξύλινες εκκλησίες του ρωσικού βορρά. Η εκκλησία έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει την 1η Ιουνίου και...
18 Μαρτίου, 2020 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 12:27

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση ενός ιστορικού ναού

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση ενός ιστορικού ναού

Η αποκατάσταση του ναού της Μεταμορφώσεως που βρίσκεται στο νησί Κίζι, στη λίμνη Ονέγκα της Δημοκρατίας της Καρελίας στη Ρωσία, ολοκληρώθηκε και για πρώτη φορά θα ανοίξει το καλοκαίρι μετά από 30 χρόνια, μια από τις πιο εμβληματικές και φημισμένες ξύλινες εκκλησίες του ρωσικού βορρά.

Η εκκλησία έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει την 1η Ιουνίου και εκπρόσωποι μουσείων ελπίζουν ότι θα  πανηγυρίσει στις 19 Αυγούστου χοροστατούντος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, αναφέρει ο TASS.

“Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την αποκατάσταση … ετοιμαζόμαστε να τον λειτουργήσουμε αυτό το καλοκαίρι. Ελπίζουμε ότι η εκκλησία θα δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες της από την 1η Ιουνίου 2020. Το επίσημο άνοιγμα είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουνίου. Ένα τέμπλο έχει ήδη εγκατασταθεί στην εκκλησία – το μεγαλύτερο στον κόσμο και πολύ όμορφο με 105 εικόνες “, δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου κα. Όλγα Ζαρίνοβα.

Το εσωτερικό έργο τελείωσε τώρα, σημείωσε. Το μουσείο ελπίζει επίσης ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθούν τον ναό για τον εορτασμό του στις 19 Αυγούστου. “Ελπίζουμε ότι ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στις 19 Αυγούστου. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Πατριάρχης έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του. Η εκκλησία είχε κλείσει για περισσότερα από 30 χρόνια και τώρα την ανοίγουμε ξανά. Ετοιμαζόμαστε και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι “, δήλωσε η κα. Ζαρίνοβα.

Η σταδιακή αποκατάσταση της εκκλησίας άρχισε το 2009, ενώ διατέθηκαν περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια (508 εκατομμύρια ρούβλια). Σημαντικό βήμα ήταν η αποκατάσταση των 16 από τους 22 ξύλινους θόλους που κοσμούν τη  εκκλησία.

Το Κίζι Πογκόστ είναι η περιοχή, στο νησί Κίζι, που περιλαμβάνει δύο μεγάλες ξύλινες εκκλησίες (η μία εκκλησία της Μεταμορφώσεως με 22 τρούλους και η άλλη εκκλησία της Παναγίας με 9 τρούλους) και ένα καμπαναριό. Το Πογκόστ είναι γνωστό για την ομορφιά και τη μακροβιότητά του, παρά το γεγονός ότι είναι χτισμένο αποκλειστικά από ξύλο. Το 1990 περιλήφθηκε στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ για τις τοποθεσίες παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και το 1993 καταχωρήθηκε ως τόπος Ρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων