09/01/2020 09/01/2020 Στο τέλος της χρονιάς, η Μονή Βαλαάμ προσέφερε ένα ιδιαίτερο δώρο στους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων: μια ταινία με έναν μοναχό από το κοινό που έκανε ένα κομμάτι που υπέγραψε ο Πιότριτς Τσέικοφσκι. Το βίντεο συγκέντρωσε μεγάλη εκτίμηση και συγχαρητήρια. Έχει προβληθεί στο YouTube πάνω από 140.000 φορές, και στο Instagram έχει λάβει σχεδόν 8.000 αρετές....
09 Ιανουαρίου, 2020 - 19:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2020 - 19:19

Ονειρική μουσική από ένα ονειρεμένο Μοναστήρι

Διαδώστε:
Ονειρική μουσική από ένα ονειρεμένο Μοναστήρι

Στο τέλος της χρονιάς, η Μονή Βαλαάμ προσέφερε ένα ιδιαίτερο δώρο στους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων: μια ταινία με έναν μοναχό από το κοινό που έκανε ένα κομμάτι που υπέγραψε ο Πιότριτς Τσέικοφσκι.

Το βίντεο συγκέντρωσε μεγάλη εκτίμηση και συγχαρητήρια. Έχει προβληθεί στο YouTube πάνω από 140.000 φορές, και στο Instagram έχει λάβει σχεδόν 8.000 αρετές.

Ο μοναχός με το όνομα του Abel ερμήνευσε μελανά ένα κομμάτι από το Valsul Florilor – το μπαλέτο καρυδιών.

Η δημιουργία του Ρώσου συνθέτη έγινε αντιπροσωπευτική για τις εορτές των Χριστουγέννων από την πρεμιέρα του Δεκεμβρίου του 1892.

Το μπαλέτο λέει την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που λαμβάνει ένα Χριστουγεννιάτικο καρυοθραύστη στο δώρο των Χριστουγέννων. Χαίρεται από το δώρο που λαμβάνει, κοιμάται και ονειρεύεται αυτόν ως πρίγκιπα που την μεταφέρει στον κόσμο των παιχνιδιών μιλούν, κούκλες που ξέρουν πώς να χαμογελούν και τα λουλούδια που χορεύουν.

Η Μονή Βαλαάμ είναι επίσης γνωστή ως “Άγιον Όρος του Βορρά” ή “Μεγάλη και τίμια Λαύρα”.

Ο μοναστικός οικισμός βρίσκεται στο νησί με το ίδιο όνομα στη βόρεια πλευρά της λίμνης Ladoga, στη ρωσική περιοχή Kareliya, στο μεγαλύτερο νησί ενός αρχιπελάγους περίπου 50 νησιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων