05/05/2019 05/05/2019 Ένας ανεμοστρόβιλος που σχηματίστηκε πάνω από τον ποταμό Δνείπερο, κατευθύνθηκε απειλητικά προς το χωριό Βολόσκογε, πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αυτόπτων μαρτύρων, ο ανεμοστρόβιλος είχε διάμετρο τουλάχιστον 100 μέτρα και ύψος περίπου 1 χιλιόμετρο. Κινούμενος κατά μήκος του Δνείπερου, ο ανεμοστρόβιλος δεν είχε μεγάλη ένταση αλλά μπήκε στο χωριό, έπεσε σκοτάδι...
05 Μαΐου, 2019 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2019 - 15:54

Ανεμοστρόβιλος αλλάζει κατεύθυνση μπροστά από το παρεκκλήσι της Αγ. Ματρώνας

Διαδώστε:
Ανεμοστρόβιλος αλλάζει κατεύθυνση μπροστά από το παρεκκλήσι της Αγ. Ματρώνας

Ένας ανεμοστρόβιλος που σχηματίστηκε πάνω από τον ποταμό Δνείπερο, κατευθύνθηκε απειλητικά προς το χωριό Βολόσκογε, πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αυτόπτων μαρτύρων, ο ανεμοστρόβιλος είχε διάμετρο τουλάχιστον 100 μέτρα και ύψος περίπου 1 χιλιόμετρο. Κινούμενος κατά μήκος του Δνείπερου, ο ανεμοστρόβιλος δεν είχε μεγάλη ένταση αλλά μπήκε στο χωριό, έπεσε σκοτάδι και με μανία “κατάπιε” τα πάντα στο δρόμο του. Ξεριζωμένα δέντρα, στέγες σπιτιών και φράχτες βρέθηκαν μίλια μακριά. Οι ζημιές ανυπολόγιστες και οι κάτοικοι απαρηγόρητοι, όπως γράφουν τα τοπικά μέσα. Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από την καταστροφή, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος του Ντιεπροπετρόβσκ είχε εγκαινιάσει ένα παρεκκλήσι προς τιμήν της Αγίας Ματρώνας στην περιοχή.
Το είχε χτίσει από ευγνωμοσύνη προς την Αγία, ένας ενορίτης, προκειμένου να την ευχαριστήσει για τη θαυματουργή θεραπεία από την ασθένειά του μετά από αδιάλειπτες προσευχές στη Χάρη της. Ο ανεμοστρόβιλος κατευθυνόταν με μανία προς το παρεκκλήσι όταν η Αντζελίνα, μητέρα τριών παιδιών, που ζει κοντά στο παρεκκλήσι, βλέποντάς τον να πλησιάζει, πήρε στα χέρια της μια εικόνα της Αγίας και διέσχισε τον ανεμοστρόβιλο. Αμέσως η δίνη άλλαξε κατεύθυνση, παρακάμπτοντας το παρεκκλήσι, το σπίτι της Αντζελίνας και όλες τις γειτονικές κατοικίες, και κατευθύνθηκε προς το χωριό Rakshivka, χάνοντας ωστόσο σταδιακά την έντασή του. Το χωριό Βολόσκογε υπέστη εκτεταμένες ζημιές. “Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τα μεταλλικά παράθυρα μπορούν να λυγίσουν τόσο εύκολα!”, ανέφερε ένας κάτοικος. Μια γυναίκα σηκώθηκε στον αέρα αλλά διασώθηκε. Ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε επίσης ένα αυτοκίνητο με τον οδηγό του… “Από θαύμα δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος”, όπως γράφει η ιστοσελίδα του Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βολόσκογε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων