31/01/2019 31/01/2019 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών και Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά της Ρωσικής Εκκλησίας κ.Τύχωνα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τύχωνα για την έλευσή του στη Μόσχα λόγω των εορτασμών των 10 χρόνων της ενθρόνισης του και τόνισε ότι, θα έχουν τη...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 13:30

Πατρ. Μόσχας: Συνάντηση με τον Μητρ. Τύχωνα

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Συνάντηση με τον Μητρ. Τύχωνα

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών και Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά της Ρωσικής Εκκλησίας κ.Τύχωνα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τύχωνα για την έλευσή του στη Μόσχα λόγω των εορτασμών των 10 χρόνων της ενθρόνισης του και τόνισε ότι, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν διάφορα Πανορθόδοξα θέματα και τις διμερείς τους σχέσεις.

Έγινε λόγος για το Θερινό Σχολείο στο Πανεκκλησιαστικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών των Αγίων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου έρχονται εκπρόσωποι από διάφορες εκκλησίες για να γνωρίσουν τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τονίστηκε η σημασία που έχει το σχέδιο της αναπαλαίωσης του ναού του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική. Επίσης τέθηκε το θέμα της αγιοκατάταξης του πρωθιερέα Πιότρ Πόστνικοφ που λειτουργούσε σε αυτόν τον ναό και εκτελέστηκε στο στρατόπεδο Μπούτοβο.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Τύχων συνεχάρη τον Προκαθήμενο για τα 10 χρόνια της Πατριαρχικής διακονίας του και είπε ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η Ρωσική Εκκλησία άνθισε και οι καρποί της άνθισης αυτής φαίνονται σε όλο τον κόσμο. Επίσης έγινε λόγος για την στήριξη που παρέχει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στους μοναχούς, στους ιερείς και στην εκπαίδευση της νεολαίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων