20/02/2020 20/02/2020 Στους τελικούς αγώνες του τουρνουά χόκει επί πάγου που διεξήχθησαν στην Κόκκινη Πλατεία παραβρέθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Τους αγώνες παρακολούθησαν επίσης ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί πάγου B.I. Skrynnik και πρόεδρος της Πατριαρχικής Επιτροπής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Μητροπολίτης Μούρμανσκ καί Μοντσεγκόρσκ κ. Μητροφάνης. “Προσδίδω μεγάλη σημασία...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 12:54

Πατριάρχης Μόσχας: “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”

Στους τελικούς αγώνες του τουρνουά χόκει επί πάγου που διεξήχθησαν στην Κόκκινη Πλατεία παραβρέθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.
Τους αγώνες παρακολούθησαν επίσης ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί πάγου B.I. Skrynnik και πρόεδρος της Πατριαρχικής Επιτροπής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Μητροπολίτης Μούρμανσκ καί Μοντσεγκόρσκ κ. Μητροφάνης.

“Προσδίδω μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του αθλητισμού, ειδικά μεταξύ των παιδιών και της νεολαίας, επειδή η σωματική άσκηση βοηθά όχι μόνο τον σχηματισμό της σωματικής δύναμης αλλά και τη δύναμη του νου” δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους το αρχαίο ελληνικό ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”
“Και αυτό είναι αλήθεια, επειδή η σωματική άσκηση απαιτεί πολλή εσωτερική ένταση και πειθαρχία. Και καθένας από εσάς που έχει ήδη αρχίσει να παίζει σπορ, καταλαβαίνει καλά ότι χωρίς εκπαίδευση, χωρίς αυτοσυγκράτηση, χωρίς κάποια εσωτερική πίεση, είναι αδύνατο να επιτευχθεί αποτέλεσμα στον αθλητισμό” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων