23/05/2019 23/05/2019 “Πώς διαφέρει η ζωή ενός πιστού από τη ζωή ενός άπιστου;” διερωτάται σε χθεσινό του κήρυγμα, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Εξωτερικά, μπορεί να μην είναι διαφορετική. Όλοι οι άνθρωποι ζουν στον ίδιο κόσμο, βλέπουν τον ίδιο ήλιο, αναπνέουν τον ίδιο αέρα. Ο καθένας στη...
23 Μαΐου, 2019 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2019 - 9:55

“Πώς διαφέρει η ζωή ενός πιστού από τη ζωή ενός άπιστου;”

Διαδώστε:
“Πώς διαφέρει η ζωή ενός πιστού από τη ζωή ενός άπιστου;”

“Πώς διαφέρει η ζωή ενός πιστού από τη ζωή ενός άπιστου;” διερωτάται σε χθεσινό του κήρυγμα, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Εξωτερικά, μπορεί να μην είναι διαφορετική. Όλοι οι άνθρωποι ζουν στον ίδιο κόσμο, βλέπουν τον ίδιο ήλιο, αναπνέουν τον ίδιο αέρα. Ο καθένας στη ζωή έχει τόσο χαρούμενες όσο και θλιβερές στιγμές. Ο καθένας μπορεί να ασθενήσει. Ομοίως, τόσο οι πιστοί όσο και οι μη πιστοί βιώνουν θλίψη, πειρασμούς, προβλήματα και δυσκολίες. Και κάποιος μπορεί να ρωτήσει: τι, λοιπόν, δίνει η πίστη εάν δεν μπορεί να απαλλάξει από τις δυσκολίες και τα προβλήματα;” αναφέρει και προσθέτει:
“Είναι αδύνατο για τους ανθρώπους που θέτουν τέτοιες ερωτήσεις να δώσουν μια απάντηση που θα τους ικανοποιούσε, διότι μόνο μέσα από την προσωπική εμπειρία μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποια είναι η πίστη και τι προσφέρει, πώς γεμίζει τη ζωή του με έναν εντελώς ιδιαίτερο εσωτερικό κόσμο και περιεχόμενο”.

“Ο Θεός σπεύσει σε βοήθεια, ακόμη και μέσω των αγίων Του, τους οποίους τιμούμε και στους οποίους προσευχόμαστε. Και αυτή η βοήθεια είναι ξεχωριστή. Είναι υπερφυσικό και συχνά εντελώς απροσδόκητο. Αλλά το νιώθουμε πάντα μέσα από την προσωπική μας εμπειρία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων