24/04/2020 24/04/2020 Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Σεραφείμ του Σάροφ στο Σι-Κλιφ της Νέας Υόρκης, πρωθιερέας Σεραφείμ Γκαν έδωσε μια συνέντευξη στο πρακτορείο “RIA NOVOSTI” και σχολίασε τους εορτασμούς του Πάσχα στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του εξωτερικού και την αντίδραση των πιστών στους περιορισμούς που εισήχθησαν λόγω του κορωνοϊού. Ο π. Σεραφείμ μεταξύ άλλων τόνισε...
24 Απριλίου, 2020 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2020 - 12:11

“Πρέπει να μην απελπιζόμαστε και με ελπίδα να συνεχίζουμε”

Διαδώστε:
“Πρέπει να μην απελπιζόμαστε και με ελπίδα να συνεχίζουμε”

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Σεραφείμ του Σάροφ στο Σι-Κλιφ της Νέας Υόρκης, πρωθιερέας Σεραφείμ Γκαν έδωσε μια συνέντευξη στο πρακτορείο “RIA NOVOSTI” και σχολίασε τους εορτασμούς του Πάσχα στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του εξωτερικού και την αντίδραση των πιστών στους περιορισμούς που εισήχθησαν λόγω του κορωνοϊού.

Ο π. Σεραφείμ μεταξύ άλλων τόνισε ότι στις περισσότερες εκκλησίες η πασχαλινή Θ. λειτουργία έγινε με ελάχιστους προσκυνητές, ενώ τα μοναστήρια παρέμειναν κλειστά. Οι περισσότεροι κληρικοί και λαϊκοί με κατανόηση υπάκουσαν σε αυτά τα μέτρα, αν και στενοχωρήθηκαν, επειδή οι λειτουργίες του Πάσχα είναι πολύ συγκινητικές και κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των πιστών και την ρωσική εκκλησιαστική ζωή.

“Λόγω της όλης καραντίνας και της μοναδικής εμπειρίας του Πάσχα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν ένας άνθρωπος πιστεύει στο Θεό και μάλιστα Τον εμπιστεύεται, σε καμία περίπτωση δε θα στερηθεί την ευλογία Του αυτές τις ημέρες. Πρέπει να μην απελπιζόμαστε και, στηριζόμενοι στην αλήθεια της Λαμπρής Ανάστασης του Κυρίου, με ελπίδα να συνεχίζουμε το δρόμο μας. Οι δοκιμασίες χρειάζονται στη ζωή μας, μας εκπαιδεύουν και πλησιάζουν στον Κύριο. Αν τα δούμε έτσι, θα είμαστε ήρεμοι, θα μάθουμε κάτι και θα εμπλουτιστούμε πνευματικά” κατέληξε ο π. Σεραφείμ στις δηλώσεις του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων