29/10/2020 29/10/2020 Εξ αποστάσεως θα γίνει φέτος η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Σοβιετικών διωγμών στις 30 Οκτωβρίου, Ημέρα μνήμης των θυμάτων των σοβιετικών διωγμών, όπως ανακοίνωσε το Συνοδικό Τμήμα σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ. Η ετήσια δράση “Επιμνημόσυνη δέηση” αποτελείται από προσευχές και ανάγνωση ονομάτων των θυμάτων και των παθόντων...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 8:23

Προσευχή για τα θύματα των σοβιετικών διωγμών

Διαδώστε:
Προσευχή για τα θύματα των σοβιετικών διωγμών

Εξ αποστάσεως θα γίνει φέτος η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Σοβιετικών διωγμών στις 30 Οκτωβρίου, Ημέρα μνήμης των θυμάτων των σοβιετικών διωγμών, όπως ανακοίνωσε το Συνοδικό Τμήμα σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Η ετήσια δράση “Επιμνημόσυνη δέηση” αποτελείται από προσευχές και ανάγνωση ονομάτων των θυμάτων και των παθόντων της εποχής των διωγμών. Στους συμμετέχοντες προτείνεται να διαβάσουν ονόματα και να προσευχηθούν για τα αθώα θύματα των διωγμών και για όσους ακόμη πιο πολύ χρειάζονται την προσευχή, όπως: οι υπάλληλοι των εκτελεστικών οργάνων, οι οποίοι αργότερα έγιναν επίσης θύματα του σοβιετικού μηχανισμού διωγμών και τιμωρίας.

Η ανάγνωση θα ξεκινήσει με μια σύντομη επιμνημόσυνη δέηση. Κάθε ώρα θα γίνεται μια μικρή δέηση και η ανάγνωση ονομάτων θα συνοδεύεται από μουσικά αποσπάσματα.
Ιστορικοί και θεολόγοι θα αναλογιστούν τι σημαίνει η δύσκολη μνήμη και πώς μπορεί κανείς να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της, για να μην ξαναγίνουν παρόμοιες τραγωδίες.

Στη δράση καλούνται να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν, διαβάζοντας τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων. Επίσης, μέσω ιστοσελίδας γίνεται καταγραφή και αποδοχή ονομάτων για προσευχή υπέρ αναπαύσεως.
Ο βασικός ιστότοπος της δράσης «Επιμνημόσυνη δέηση» είναι το κανάλι στο YouTube «Όσοι έχουν την ελπίδα» (“Имеющие надежду”), όπου όλο το 24ωρο θα γίνεται απευθείας μετάδοση.

Πηγή: interfax-religion.ru

Μετάφραση: Ιrina Tresorukova

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων