14/04/2019 14/04/2019 Οι θρησκευτικές πομπές αποτελούν ένα ζωντανό, σημαντικό μέρος του Ρωσικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Μία από τις πιο διάσημες πομπές αυτού του είδους είναι η διαδρομή 92 μιλίων προς τον τόπο όπου, το 1382, βρέθηκε η μεγαλοπρεπής θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου. Κάθε χρόνο, στη Ρωσία, δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα διανύουν περπατώντας αυτήν την απόσταση...
14 Απριλίου, 2019 - 10:25

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την πομπή της εικόνας του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Πυρετώδεις προετοιμασίες για την πομπή της εικόνας του Αγίου Νικολάου
Οι θρησκευτικές πομπές αποτελούν ένα ζωντανό, σημαντικό μέρος του Ρωσικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Μία από τις πιο διάσημες πομπές αυτού του είδους είναι η διαδρομή 92 μιλίων προς τον τόπο όπου, το 1382, βρέθηκε η μεγαλοπρεπής θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου. Κάθε χρόνο, στη Ρωσία, δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα διανύουν περπατώντας αυτήν την απόσταση σε περίπου 5 ημέρες ακολουθώντας την εικόνα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.
Αυτές τις ημέρες, οι προετοιμασίες της εκκλησίας είναι πυρετώδεις για το γεγονός  που θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο, στις αρχές Ιουνίου.
Η μεγαλύτερη πομπή της εικόνας του Αγίου Νικολάου από άποψη συμμετοχής σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο οπότε περίπου 60.000 πιστοί για τη χάρη του Αγίου πήραν τα sleeping bags στους ώμους, έφαγαν από τα καζάνια των διοργανωτών και πέρασαν τις νύχτες τους στα χωράφια μαζεύοντας δυνάμεις για την επόμενη μέρα της πεζοπορίας.
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων