13/08/2020 13/08/2020 Η Ημέρα του Σωτήρος του μελιού εορτάζεται στη Ρωσία στις 14 Αυγούστου, είναι η πρώτη κατά σειρά εορτή, όταν οι πιστοί φέρνουν στον ναό τους καρπούς της σοδειάς για αγιασμό. Πρώτα στις 14 Αυγούστου έρχεται το μέλι, έπειτα στις 19 Αυγούστου τα φρούτα από τους κήπους και στις 29 Αυγούστου τα δημητριακά και τους ξηρούς...
13 Αυγούστου, 2020 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 10:47

Ρωσία: H Ημέρα του Σωτήρος του μελιού

Διαδώστε:
Ρωσία: H Ημέρα του Σωτήρος του μελιού

Η Ημέρα του Σωτήρος του μελιού εορτάζεται στη Ρωσία στις 14 Αυγούστου, είναι η πρώτη κατά σειρά εορτή, όταν οι πιστοί φέρνουν στον ναό τους καρπούς της σοδειάς για αγιασμό.

Πρώτα στις 14 Αυγούστου έρχεται το μέλι, έπειτα στις 19 Αυγούστου τα φρούτα από τους κήπους και στις 29 Αυγούστου τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς. Οι τρεις γιορτές είναι αφιερωμένες στον Σωτήρα Χριστό, γι’αυτό και φέρουν τις ονομασίες Σωτήρας του μελιού, Σωτήρας των μήλων και Σωτήρας του ψωμιού.
“Όσα κατέχει ο άνθρωπος, μπορούν να αγιαστούν, μπορούν να γίνουν μέρος του Ουρανίου Βασιλείου, αν αυτό το Ουράνιο Βασίλειο θα είναι μέσα μας”, έλεγε ο Μητροπολίτης Αντώνιος Σουρόζσκι.

Απόδοση από τη ρωσική γλώσσα για το Πρακτορείο Ορθοδοξία: Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων