18/01/2020 18/01/2020 Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει η διάχυτη αίσθηση και βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι κληρικοί της δεν έχουν προσωπικά Ι.Χ.     “Οι περισσότεροι από 40 χιλιάδες ιερείς της Εκκλησίας μας δεν έχουν καθόλου Ι.Χ. και έτσι δεν έχουμε πρόβλημα με τους παπάδες που έχουν Mercedes, στην κλίμακα της Εκκλησίας”, είπε ο επικεφαλής του Τμήματος σε...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 16:53

Βλ. Λεγκόιντα: “Οι περισσότεροι κληρικοί δεν έχουν δικά τους Ι.Χ.”

Διαδώστε:
Βλ. Λεγκόιντα: “Οι περισσότεροι κληρικοί δεν έχουν δικά τους Ι.Χ.”

Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει η διάχυτη αίσθηση και βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι κληρικοί της δεν έχουν προσωπικά Ι.Χ.

 

 

“Οι περισσότεροι από 40 χιλιάδες ιερείς της Εκκλησίας μας δεν έχουν καθόλου Ι.Χ. και έτσι δεν έχουμε πρόβλημα με τους παπάδες που έχουν Mercedes, στην κλίμακα της Εκκλησίας”, είπε ο επικεφαλής του Τμήματος σε σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Rossijskaya Gazeta.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι Αρχιερείς πολλές φορές έκαναν παρατηρήσεις στους ιερείς να προσέχουν πώς κυκλοφορούν.

“Ένας ιερέας μένει σε γυάλινο σπίτι. Ως δημόσιο πρόσωπο είναι και φαίνεται πάντα και παντού. Και ο Πατριάρχης έχει πει αρκετές φορές ότι το επίπεδο ζωής ενός ιερέα πρέπει να ανταποκρίνεται στο επίπεδο ζωής ενός μεσαίου ενορίτη στο ναό του”, είπε ο Λεγκόιντα.

Συνιστά στους μελλοντικούς ιερείς, από τη Σχολή, κιόλας, να μάθουν “να αντιλαμβάνονται με τι Ι.Χ. να κυκλοφορούν και πώς να επικοινωνούν με τους ανθρώπους”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων