02/12/2019 02/12/2019 Συναντήσεις με τους προκαθημένους των Εκκλησιών της Πολωνίας και της Τσεχίας και Σλοβακίας  είχε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Όπως ανακοίνωσε το ΤΕΕΣ το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου της ο Μητρ. Βολοκολάμσκ έφθασε...
02 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2019 - 8:19

Σε Τσεχία και Πολωνία ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Σε Τσεχία και Πολωνία ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Συναντήσεις με τους προκαθημένους των Εκκλησιών της Πολωνίας και της Τσεχίας και Σλοβακίας  είχε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΕΕΣ το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου της ο Μητρ. Βολοκολάμσκ έφθασε στην πολωνική πρωτεύουσα, όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας, κ. Σάββα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα των δια-ορθόδοξων σχέσεων και τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Μία ημέρα νωρίτερα ο Μητρ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και Πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας, και συζήτησαν τρόπους και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων