07/08/2019 07/08/2019 Οι ιεραποστολικές προσπάθειες της επισκοπής Blagoveschensk της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο λαό του Evenks στη Ρωσική Άπω Ανατολή έχουν επιφέρει σημαντικούς καρπούς τελευταία, καθώς περισσότεροι από 50 άνθρωποι ασπάσθηκαν την Ορθοδοξία σε δύο πρόσφατες θρησκευτικές εκδηλώσεις μαζικής βάπτισης . Το Evenks είναι λαός της Βόρειας Ασίας, αναγνωρισμένος ως ένας από τους αυτόχθονες λαούς του ρωσικού...
07 Αυγούστου, 2019 - 18:19

Στη Ρωσική Άπω Ανατολή βαπτίζονται Ορθόδοξοι!

Διαδώστε:
Στη Ρωσική Άπω Ανατολή βαπτίζονται Ορθόδοξοι!
Οι ιεραποστολικές προσπάθειες της επισκοπής Blagoveschensk της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο λαό του Evenks στη Ρωσική Άπω Ανατολή έχουν επιφέρει σημαντικούς καρπούς τελευταία, καθώς περισσότεροι από 50 άνθρωποι ασπάσθηκαν την Ορθοδοξία σε δύο πρόσφατες θρησκευτικές εκδηλώσεις μαζικής βάπτισης .
Το Evenks είναι λαός της Βόρειας Ασίας, αναγνωρισμένος ως ένας από τους αυτόχθονες λαούς του ρωσικού Βορρά, με πληθυσμό 38.400 σύμφωνα με απογραφή του 2010. Η επαφή με τη Ρωσική Αυτοκρατορία που ξεκίνησε τον 17ο αιώνα ώθησε τους κατοίκους του Evenkς προς ανατολάς με αποτέλεσμα να χάσουν την αυθεντική  γλωσσική του ταυτότητα και να παρακμάσουν οι παραδόσεις τους.  Σήμερα, λίγοι άνθρωποι  μιλούν την αυθεντική γλώσσα ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως είναι οι αυτοκτονίες και ο αλκοολισμός. 
Με πολύ κόπο Ρώσοι ιεραπόστολοι προσπαθούν να δώσουν μια νέα πνοή στη συγκεκριμένη κοινωνία, δίνοντας νέο νόημα στη ζωή τους και το έργο τους άρχισε ήδη να αποδίδει καρπούς.  Πρόσφατα 58 άτομα βαπτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε δυο εκδηλώσεις μαζικών βαπτίσεων και αποτελούν το φυτώριο και την υπόσχεση μιας νέας προοπτικής για τον συγκεκριμένο λαό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων