24/04/2019 24/04/2019 Επεστράφη στη Μονή του Αγίου Δαλματίου η θαυματουργή πανοπλία του ιδρυτή της Μονής, γράφει η “Rossiyskaya Gazeta”. Η Ιερά Μονή του Αγίου Δαλματίου ιδρύθηκε το 1644, από τον Άγιο Δαλμάτιο (κατά κόσμο Δημήτριο Μοκρίνσκι) όταν έλαβε το κάλεσμα να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό. Τότε εκείνος έσκαψε μια σπηλιά στην όχθη του ποταμού Ισέτ....
24 Απριλίου, 2019 - 12:28

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Δαλματίου η θαυματουργή πανοπλία

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή του Αγίου Δαλματίου η θαυματουργή πανοπλία

Επεστράφη στη Μονή του Αγίου Δαλματίου η θαυματουργή πανοπλία του ιδρυτή της Μονής, γράφει η “Rossiyskaya Gazeta”.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Δαλματίου ιδρύθηκε το 1644, από τον Άγιο Δαλμάτιο (κατά κόσμο Δημήτριο Μοκρίνσκι) όταν έλαβε το κάλεσμα να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό. Τότε εκείνος έσκαψε μια σπηλιά στην όχθη του ποταμού Ισέτ.

Ο Τάταρος Ιλιγκέι αποφάσισε να σκοτώσει τον νέο μοναχό, αλλά στον ύπνο του ενεφανισθη η Παναγία και του απαγόρεψε αυστηρά να βλάψει τον καλόγερο.

Φοβισμένος, πήγε στο Δαλμάτιο και του χάρισε όλα τα χωράφια γύρω από τη σπηλιά για να χτιστεί το μοναστήρι και χάρισε στον μοναχό την πανοπλία του.
Η πανοπλία αυτή φυλασσοταν πάνω στην ταφόπλακα του Αγίου Δαλματίου στο ναό της εικόνας της Παναγίας “Όλων των θλιβομένων η χαρά”.  Οι προσκυνητές πίστευαν ότι η πανοπλία αυτή χαριζει ίαση από αδυναμία και το περικεφαλαία θεραπεύει τον πονοκέφαλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων