05/03/2020 05/03/2020 Με τον Σύμβουλο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκικής Πρεσβείας στη Ρωσία, Ομέρ Φαρούκ Σαβουράν, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων. Καλωσορίζοντας τον επισκέπτη, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε τη σημασία της σχέσης μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας στο πλαίσιο της διαφύλαξης...
05 Μαρτίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 8:42

Στο ΤΕΕΣ ο Σύμβουλος Θρησκευτικών Υποθέσεων Τουρκίας

Διαδώστε:
Στο ΤΕΕΣ ο Σύμβουλος Θρησκευτικών Υποθέσεων Τουρκίας

Με τον Σύμβουλο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκικής Πρεσβείας στη Ρωσία, Ομέρ Φαρούκ Σαβουράν, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.
Καλωσορίζοντας τον επισκέπτη, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε τη σημασία της σχέσης μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας στο πλαίσιο της διαφύλαξης των θρησκευτικών ελευθεριών στην χώρα. Απαντώντας, ο κ. Σαβούραν υπενθύμισε ότι οι οι στενές αυτές σχέσεις ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, και ενισχύθηκαν με τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για το διάλογο τον Νοέμβριο του 2011.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων