10/03/2022 10/03/2022 Άνοιξε Κέντρο παροχής βοήθειας για τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη Μόσχα. Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας οργανώθηκε από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας.  Το Κέντρο της εν Ρωσία Εκκλησίας θα παρέχει φαγητό, ρουχισμό, ψυχολογική βοήθεια, νομικές συμβουλές, στέγη και, εάν χρειαστεί και ιατρική βοήθεια στο Εκκλησιαστικό Νοσοκομείο του Αγίου Αλέξανδρου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Περνάμε μια...
10 Μαρτίου, 2022 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2022 - 16:36

Στοχευμένη βοήθεια σε πρόσφυγες στη Μόσχα

Διαδώστε:
Στοχευμένη βοήθεια σε πρόσφυγες στη Μόσχα

Άνοιξε Κέντρο παροχής βοήθειας για τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη Μόσχα. Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας οργανώθηκε από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας.  Το Κέντρο της εν Ρωσία Εκκλησίας θα παρέχει φαγητό, ρουχισμό, ψυχολογική βοήθεια, νομικές συμβουλές, στέγη και, εάν χρειαστεί και ιατρική βοήθεια στο Εκκλησιαστικό Νοσοκομείο του Αγίου Αλέξανδρου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Περνάμε μια δύσκολη στιγμή, καθώς ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων αυτή τη στιγμή υποφέρει και χρειάζεται βοήθεια. Η Εκκλησία ενέτεινε τις προσευχές της για ειρήνη και βοήθεια σε ανθρώπους που υποφέρουν τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία. Υπάρχει ένα ενιαίο εκκλησιαστικό Κέντρο βοήθειας για πρόσφυγες στη Μόσχα.

Θα παρέχουμε στοχευμένη βοήθεια και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λύσουμε το πρόβλημα κάθε ανθρώπου που απευθύνεται σε εμάς για βοήθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιΐας, Επίσκοπος Ορέχοβο -Ζούγιεβο κ. Παντελεήμων.

Για βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας κατά τις εργάσιμες ώρες ή να καλέσετε την 24ωρη ομοσπονδιακή τηλεφωνική γραμμή κοινωνικής βοήθειας της Εκκλησίας “Mercy” 8-800-70-70-222 – οι κλήσεις είναι δωρεάν στη Ρωσία.

“Οι άνθρωποι βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή τους, πολλοί έχουν ήδη ξοδέψει τα 10 χιλιάδες ρούβλια που τους δόθηκαν, κάποιος κατάφερε να βρει δουλειά, κάποιος δεν μπορεί να το κάνει”, είπε η Nina Milovidova , συντονίστρια του Κέντρου.

Σύμφωνα με το TASS, περισσότεροι από 204.000 άνθρωποι έχουν έρθει στη Ρωσία τον τελευταίο καιρό. Μόνο στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το RIA Novosti με αναφορά στις επίσημες αρχές της Ρωσίας, περίπου 6.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Διαβάστε ακόμη: Το Πατριαρχείο Μόσχας παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και θύματα πολέμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων