18/08/2021 18/08/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τα βόρεια της χώρας και οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 77 ανθρώπων, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Αναλυτικά, η επιστολή του Μακαριωτάτου αναφέρει: Με...
18 Αυγούστου, 2021 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 18:06

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας σε Ερντογάν για τις πλημμύρες

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας σε Ερντογάν για τις πλημμύρες
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τα βόρεια της χώρας και οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 77 ανθρώπων, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Αναλυτικά, η επιστολή του Μακαριωτάτου αναφέρει:

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα για τα πολλά θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στη βόρεια Τουρκία.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσάς και σε ολόκληρο τον Τουρκικό λαό. Σας ζητώ να μεταφέρετε τα λόγια συμπάθειας και υποστήριξης στις οικογένειες των κεκοιμημένων και των τραυματιών, καθώς και ευχές για δύναμη στους διασώστες και στους εθελοντές που εργάζονται αυτές τις μέρες για να ξεπεράσουν τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής.

 

Στους 77 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Οι πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τη βόρεια Τουρκία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 77 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), 40 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από τις πλημμύρες αυτές που σημειώθηκαν μετά τις ισχυρές βροχές την Τετάρτη σε επαρχίες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην πόλη Μποζκούρτ, μία από τις πλέον πληγείσες, διασώστες έψαχναν το Σαββατοκύριακο μέσα στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν από τα κύματα, όπου η λάσπη έφθανε μέχρι τη μέση του μηρού, σημείωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Δευτέρα 16/8, εκσκαφείς καθάριζαν σωρούς από δέντρα, πινακίδες σήμανσης και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονταν από τα νερά, με τη βοήθεια στρατιωτών που είχαν εξοπλιστεί με φτυάρια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων