04/05/2023 04/05/2023 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο για την χθεσινή τραγωδία σε σχολείο στο Βελιγράδι. Θρήνος επικρατεί στη Σερβία μετά τη χθεσινή δολοφονική επίθεση του 13χρονου Κόστα Κετσμάνοβιτς στο σχολείο Βάντισλαβ Ρίμπνικαρ στην περιοχή Βρατσάρ...
04 Μαΐου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 - 9:15

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας σε Βούτσιτς και Σερβίας Πορφύριο για την τραγωδία σε σχολείο στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας σε Βούτσιτς και Σερβίας Πορφύριο για την τραγωδία σε σχολείο στο Βελιγράδι

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο για την χθεσινή τραγωδία σε σχολείο στο Βελιγράδι.

Θρήνος επικρατεί στη Σερβία μετά τη χθεσινή δολοφονική επίθεση του 13χρονου Κόστα Κετσμάνοβιτς στο σχολείο Βάντισλαβ Ρίμπνικαρ στην περιοχή Βρατσάρ της σερβικής πρωτεύουσας, που είχε ως τραγική συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και ένας φύλακας. Έξι παιδιά και μία δασκάλα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο. Η σερβική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος από την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Το συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Σερβίας:

“Είμαστε συγκλονισμένοι από την είδηση ​​του περιστατικού με πυροβολισμούς σε σχολείο του Βελιγραδίου. Τα αθώα θύματα της τερατώδης θηριωδίας ήταν παιδιά και ενήλικες που βρίσκονταν εντός των τειχών του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Θλίβομαι μαζί με τον αδελφικό σερβικό λαό και προσεύχομαι στον Κύριο για την ανάπαυση της ψυχής των νεκρών. Σας ζητώ να μεταφέρετε λόγια συμπαράστασης και παρηγοριάς σε όλους όσοι έχασαν συγγενείς και φίλους σε αυτή την τραγωδία. Είθε ο Ελεήμων Σωτήρας να συμβάλει στην ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”.

Το συλλυπητήριο μήνυμα στον Πατριάρχη Σερβίας:

“Παρακαλούμε δεχτείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την τραγωδία που συνέβη σε σχολείο του Βελιγραδίου στο Βρατσάρ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, καθώς και πολλού τραυματίες.

Η θηριωδία σκοτείνιασε τις φωτεινές μέρες του Πάσχα. Είθε ο Κύριος και Σωτήρας του κόσμου, που είναι η Ανάσταση και η ζωή, να αναπαύσει τις ψυχές των αθώων θυμάτων στις αιώνιες κατοικίες Του, όπου δεν υπάρχει αρρώστια, θλίψη, στεναγμός. Προσεύχομαι στον Κύριο για παρηγοριά στους γονείς και σε όλα τα μέλη της οικογένειας των δολοφονημένων μαθητών, καθώς και για την ταχεία θεραπεία όλων των θυμάτων”.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Σερβίας για την τραγωδία σε σχολείο του Βελιγραδίου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων