22/04/2019 22/04/2019 Συλλυπητήριες επιστολές απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Πρόεδρο της Λαοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα κ. Μαϊθριπάλα Σιρισένα και τον Αρχιεπίσκοπο Κολόμπο, Καρδινάλιο Μαλκόλμ Ραντζίνθ με αφορμή τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Σρι Λάνκα όπου σημειώθηκαν οχτώ εκρήξεις συνολικά σε Ναούς, ξενοδοχεία και άλλους δημόσιους τόπους της πλέον μεγαλύτερης πόλεως...
22 Απριλίου, 2019 - 19:52

Συλλυπητήριες επιστολές του Πατρ. Μόσχας για τα θύματα στη Σρι Λάνκα

Διαδώστε:
Συλλυπητήριες επιστολές του Πατρ. Μόσχας για τα θύματα στη Σρι Λάνκα

Συλλυπητήριες επιστολές απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Πρόεδρο της Λαοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα κ. Μαϊθριπάλα Σιρισένα και τον Αρχιεπίσκοπο Κολόμπο, Καρδινάλιο Μαλκόλμ Ραντζίνθ με αφορμή τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Σρι Λάνκα όπου σημειώθηκαν οχτώ εκρήξεις συνολικά σε Ναούς, ξενοδοχεία και άλλους δημόσιους τόπους της πλέον μεγαλύτερης πόλεως της χώρας Κολόμπο και στα προάστειά του. Τα θύματα ανέρχονται στα 290, μεταξύ των οποίων άνθρωποι οι οποίοι εκκλησιάζονταν σε Ναούς την ημέρα του Πάσχα (σ.σ. των Καθολικών). Ο κ. Κύριλλος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη, εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, εκφράζει τα συλληπητήρια του στους οικείους των τραγικά απολεσθέντων αλλά και την ελπίδα ότι οι υπαίτιοι, εκτελεστές και οργανωτές, δεν θα γλιτώσουν για τα αιματηρά εγκλήματά τους.

Παρατίθενται αυτούσιες οι επιστολές:

Εξοχότατο Μαϊθριπάλα Σιρισένα, Πρόεδρο της Λαοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα

Εξοχότατε!

Είμαι βαθιά συγκινημένος με την είδηση για τη σειρά εκρήξεων στη Σρι Λάνκα με αποτέλεσμα τους εκατοντάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ως αντικείμενο της επιθέσεως αυτών οι τρομοκράτες δεν επέλεξαν μόνο τα δημόσια κτήρια, αλλά και τους χριστιανικούς Ναούς, όπου πλήθος πιστών προσήλθε για να λειτουργηθεί κατά την εορτή του Πάσχα.

Θέλησή μου είναι να μεταφέρετε τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους των απολεσθέντων καθώς και τις ευχές ταχείας αναρρώσεως στους τραυματίες. Εκφράζω την ελπίδα ότι οι κρατικές αρχές και τα όργανα της τάξεως της Σρι Λάνκα θα πράξουν το παν, προκειμένου να μη γλιτώσουν από τη δικαιοσύνη για τα αιματηρά εγκλήματά τους όχι μόνο οι εκτελεστές, αλλά και οι οργανωτές.

Αναπέμπω τις δεήσεις μου στον Οικτίρμονα Θεό για να παρηγορήσει όσους επλήγησαν από τη φοβερή ταύτη συμφορά και να χαρίζει δυνάμεις σε όσους εργάζονται αυτές τις ημέρες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Με βαθιά συλλυπητήρια,

+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών

Κύριλλος

 

Σεβασμιότατο Καρδινάλιο Μαλκόλμ Ρανζίτ, Αρχιεπίσκοπος Κολόμπο

Σεβασμιώτατε!

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τις τρομοκρατικές ενέργειες, τις οποίες διέπραξαν οι κακούργοι σε Ρωμαιοκαθολικούς Ναούς και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα την ημέρα του εορτασμού του Πάσχα Κυρίου.

Δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρχει δικαιολογία για παρόμοια απάνθρωπα εγκλήματα, όποια συνθήματα και να χρησιμοποιούν οι εκτελεστές αυτών. Εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια Εσείς, οι κληρικοί και όλα τα πιστά τέκνα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δέομαι του Νικητή του θανάτου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, υπέρ ταχείας θεραπείας των τραυματιών και ενδυναμώσεως στην δοκιμασία όσων εθίγησαν από τη συμφορά αυτή.

Με βαθιά συλλυπητήρια,

+ ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών

Κύριλλος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων