02/03/2022 02/03/2022 Με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Συρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Riad Haddad, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων χθες, 1η Μαρτίου 2022. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μίλησε στον κ. Χαντάντ για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του...
02 Μαρτίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 14:25

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Πρέσβη της Συρίας στη Μόσχα

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Πρέσβη της Συρίας στη Μόσχα

Με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Συρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Riad Haddad, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων χθες, 1η Μαρτίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μίλησε στον κ. Χαντάντ για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αλλά και την εμπειρία συνεργασίας με τις θρησκευτικές κοινότητες της Συρίας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Προσθετικής μελών Παιδιών, το κύριο καθήκον του οποίου είναι να βοηθά τα παιδιά που πλήττονται από τις εχθροπραξίες στη Συρία.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στη βάση του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό με την υποστήριξη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, του Συμβουλίου Συνεργασίας με Θρησκευτικούς Συλλόγους υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ιδρύματος για την Υποστήριξη του Χριστιανικού Πολιτισμού και Κληρονομιάς, καθώς και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Γνώση».

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου θα συμβάλουν σημαντικά στην υπέρβαση των συνεπειών του πολέμου και στην αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στη συριακή Αραβική Δημοκρατία.

Στο τέλος της συνομιλίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων διαβεβαίωσε τον Πρέσβη της Συρίας για την ετοιμότητά του να αναπτύξει περαιτέρω την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της διπλωματικής αποστολής της Συρίας στη Μόσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων